Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Neúspěšný hon na vychytralé veverky

7. 09. 2014 | Vaše příběhy
V jednom teplém dni loňského podzimu, kdy dopolední zatažená obloha se kolem poledne protrhala a slunce hřálo na modré obloze, se nedalo sedět doma a proto jsem s pejskem vyjela do přírody - do našeho oblíbeného parku u moře. Hned při vystupování z auta mne mohlo klepnout. Vždy nejdříve vypustím pejska, on jde do parku - a během chvilky vystoupím taky s batohem a z kufru auta vynesu lehátko. Nevím, co ho to dnes napadlo, uběhl v parčíku jen několik metrů a klidně se pomalým krokem vydal přes cestu k tomu bistru na druhé straně ulice a to přímo před koly policejního auta. On zásadně nikdy nezrychlí, zřejmě si myslí, že má přednost - faktem ale je, že šel na druhou stranu po přechodu, ovšem zda se nejdříve rozhlédl, to jsem nepostřehla.

 Nejdříve jsme se s pejskem prošli parkem, pak jsem si v tom bistru naproti parku objednala „typicky anglickou snídani“, kterou nabízejí ve všech restauracích po celý den. Vždy dám ochutnat hafánkovi kousek plátku slaniny, protože ten okraj s kůžičkou nejím, pak i kousek klobásky - zbytek mu naštěstí nechutná, tudíž zůstane pro mne!

hon na veverkyJeště jsme udělali malý okruh k pláži a zpět do parku na naše místo pod oleandry, nedaleko piknikovali angličtí manželé s chladicí taškou i stolečkem a můj HAF se musel jít okamžitě podívat, co tam mají dobrého. Parkem prošlo několik pejskařů a dovolili, aby si naši pejsci spolu poklábosili, hezká dívenka s malým bráškou se zeptali, zda můj pejsek nekouše a zda si ho mohou pohladit - on se ale dětí někdy bojí, pokud jsou hodně hlučné. Pak jsem mého amiga připoutala na chvíli k lehátku a oba jsme si zdřímli.

Když jsem ho opět uvolnila, poodešel ke stezce a najednou se velkým fofrem rozběhl za veverkou, pochopitelně zbytečně. Ta vyběhla okamžitě na vysokou palmu a ještě na něho shora dělala ksichty. Pozorováním této honitby se bavím již třetím rokem, tehdy jsem ale byla - zcela výjimečně - duchaplná a stihla si to vyfotit. Jak je jinak můj pejsek chytrý, v tomto případě stále nemůže pochopit, že veverka s ním nehodlá navázat žádný „Bruderschaft“ a když on dole sedí s hlavou zvrácenou nahoru a vytrvale štěká, tak veverka už je dávno někde v nedohlednu. Stačí, když seběhne kousek dolů po kmeni palmy a přeskočí buďto na vedlejší borovici nebo na oleandry na druhé straně. Poté celý unavený od rychlého běhu odpočíval vedle a podřimoval. Nevím, zda to byla tatáž veverka, ale právě v době, kdy jsem skládala lehátko a odnášela věci do auta, se veverka provokativně procházela po trávníku na sluníčku, mávala huňatým ocáskem a vše se znovu opakovalo. Pro změnu však běžela na opačnou stranu a musela nahoře na palmě zůstat, protože ta roste osaměle a kolem nejsou žádné stromy. Chvíli jsem je ještě pozorovala, udělala pár fotek, ale když už měl haf krk málem zvrácený, zavolala jsem ho do auta a odjeli jsme domů. 

Večer pak ležel nedaleko mé židle, občas se zavrtěl a vzdychl - je docela možné, že měl sny o veverkách a zdálo se mu o tom, jak ho veverky vzaly na milost a dovolily mu, aby si s nimi mohl hrát??? Zřejmě proto tak slastně vzdychal?


MartaB - čtenářka
ChytráŽena.cz
článek vyšel také na webu autorky


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Neúspěšný hon na vychytralé veverky:

Neúspěšný hon na vychytralé veverky
Neúspěšný hon na vychytralé veverky
Neúspěšný hon na vychytralé veverky
Neúspěšný hon na vychytralé veverky
Neúspěšný hon na vychytralé veverky
Neúspěšný hon na vychytralé veverky
Neúspěšný hon na vychytralé veverky
Neúspěšný hon na vychytralé veverky
Neúspěšný hon na vychytralé veverky
Neúspěšný hon na vychytralé veverky
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Jsi dobrá vypravěčka SmajlíkBadýsek je zlatíčko,dobře že ho máš.Co víš co se mu zdálo,možná se do veverky zamilovalSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles