Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 01.06. 2024
Dnes má svátek Laura
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nový český film Čtyři slunce

2. 03. 2012 | Novinky
Kolik sluncí je třeba, abychom byli šťastní? Příběh rodiny a jejích přátel z menšího města - Čtyři slunce vypráví o touze proměnit svůj život k lepšímu, ale také o tom, jak často jsou děti ovlivňovány přešlapy svých rodičů. Téměř čtyřicetiletý, ale pubertou doposud zmítaný otec od rodiny Jára (Jaroslav Plesl) se stále nepoučil z vlastních chyb a jeho úlety s sebou přinášejí komické momenty.

S partnerkou Janou (Anna Geislerová) vychovávají dvě děti. Starší z nich je dospívající syn z Járova prvního manželství Véna (Marek Šácha), který v příběhu sehraje klíčovou roli po boku staršího kamaráda, punkáče Jerryho (Jiří Mádl). Jana prožívá krizi v manželství, ta vyvrcholí v momentě, kdy Járu vyhodí z práce a ona si najde milence (Igor Chmela).

Čtyři slunceLavinu nečekaných událostí z povzdálí sleduje a možná nakonec ovlivní místní guru Karel, jehož ztvárnil v nezvyklé herecké poloze Karel Roden. Nový film Čtyři sluncemezinárodně ceněného režiséra Bohdana Slámy si odbyl světovou premiéru v soutěžní sekci filmového festivalu Sundance ve Spojených státech.

Film režiséra Bohdana Slámy Čtyři slunce byl vybrán jako vůbec první český film do soutěže Sundance Film Festivalu, jednoho z nejprestižnějších filmových festivalů na světě. Mezinárodní filmový festival, s nímž své jméno spojil v roce 1981 americký herec, režisér a producent a Robert Redford, se konal od 19. do 29. ledna 2012 ve městech Park City, Salt Lake City, Ogden a Sundance v americkém Utahu.

Snímek Čtyři slunce si tak odbyl světovou premiéru na americkém kontinentu ve společnosti třinácti dalších snímků napříč světovými kontinenty v soutěžní sekci celovečerních hraných filmů World Cinema Dramatic Competition.

Snímek Čtyři slunce, v němž hlavní role ztvárnili Jaroslav Plesl, Anna Geislerová, Marek Šácha, Karel Roden, Jiří Mádl a Igor Chmela, je po absolventském snímku Akáty bílé čtvrtým celovečerním filmem jednoho z nejúspěšnějších českých režisérů posledních let. Bohdan Sláma za své filmy získal četná ocenění v České republice i v zahraničí.

Například za film Štěstí obdržel Hlavní cenu na Mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastianu a Českého lva za nejlepší film roku 2005, film byl následně uvedený do kinodistribuce ve více než dvaceti zemích světa. Oceňovaná je celá jeho uzavřená dramatická trilogie snímků Divoké včely (Český lev za vedlejší ženský herecký výkon pro Zuzanu Kronerovou), Štěstí a Venkovský učitel (Český lev za nejlepší herečku pro Zuzanu Bydžovskou a scénář).

Premiéra filmu John Carter: Mezi dvěma světy
je naplánovaná na
8. 3. 2012!


Zdroj: Falcon.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nový český film Čtyři slunce:

Nový český film Čtyři slunce
Nový český film Čtyři slunce
Nový český film Čtyři slunce
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !