8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Citáty, které pohnuly dějinami

8. 07. 2009 | Knižní tipy
Název knihy: Citáty, které pohnuly dějinami
Autor: Helge Hesse
Nakladatelství: Euromedia Group, k.s., Knižní Klub
Rok vydání: 2009
Rozměry: 153 x 234 mm
Počet stran: 336 str.
Cena: 249 Kč


S použitím osmdesáti slavných citátů nás autor zábavně a názorně provází 2 600 lety světové historie od Thalese z Miletu až po George Busche. Každý z těchto známých výroků nám otevírá dveře do určité epochy dějin - ať už je to antika, renesance, francouzská revoluce nebo druhá světová válka -- a nechává znovu ožít její klíčové události, lidi a slavná místa.


O autorovi:

Helge Hesse se narodil v roce 1963, studoval filozofii a nauku o podnikovém hospodářství. Několik let působil ve vydavatelství,  natočil řadu krátkých filmů, které byly uvedeny na několika festivalech. Dnes je na volné noze jako spisovatel. Píše články na kulturní, historická a ekonomická témata mimo jiné do novin Handelsblatt a Zeit a do různých vědeckých příruček. Žije v
Autor žije v Düsseldorfu.

Ukázka z knihy Citáty, které pohnuly světem:

Člověk se rodí svobodný a přesto je všude v řetězech (Jean Jacques Rousseau)

citaty-ktere-pohnuly-dejinamiJean Jacques Rousseau je spolu s Voltairem známý po celém světě jako nejvýznamnější a nejvlivnější filozof francouuzského osvícenství. Mohli bychom proto dospět k názoru, že je jedním z kazatelů rozumu. Nic by nebylo pravdě vzdálenější, protože Rousseau byl ve skutečnosti jeho přemožitelem. Čirý rozum nebylo pro něho zhola nic, na to až příliš podléhal citům. Rousseaovo dílo, jako dílo žádného jiného filozofa, je plné překypujících citů a odráží se v něm neklidný život jeho vydavatele, patrně nejemocionálnější postavy ze všech velkých myslitelů.
Ještě dříve, než se ve třiceti sedmi letech náhle proslavil, měl za sebou velmi vzrušující život. Narodil se v Ženevě ve Švýcarsku, kde byl po předčasné smrti matky v péči otce, hodináře. Otec přivedl mladého Rousseaua velmi záhy k literatuře a později svěřil výchovu syna kalvínskému faráři. Nakonec byl dán do učení k mědirytci. Odtud šestnáctiletý Rousseau utekl. Seznámil se se zámožnou, o několik let starší ženou. Byla mu náhradní matkou i milenkou. Pod jejím vlivem konvertoval od kalvínské ke katolické víře. Po třinácti letech ji však opustil, roku 1741 odešel do Paříže a velmi brzy navázal kontakty s intelektuálními kruhy. Vydal první spisy o hudební teorii a pracoval jako sekretář francouzského velvyslance v Benátkách. Po návratu do Paříže se seznámil s pradlenou, s níž se oženil až po dvacetiletém soužití. Mezitím s ní splodil 5 dětí, které dal Rousseau všechny do sirotčince. Je až k nevíře, že právě Rousseau se později ve svých spisech podrobně vyznává ze svého nešťastného dětství a spis Émile se stal jedním z nejvýznamnějších děl pedagogické literatury.

Tujto knihu Citáty, které pohnuly světem koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.

PetraC
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
souhlasímSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsou tu odnepaměti,poučné,zábavné i pravdivé!!!!!!!!!!!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles