Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Popová houslistka Lucie Klásek přichází s projektem The StringZ ve stylu classic meets rock

26. 10. 2018 | Úspěšní lidé
Hudební obrazy propojené strhující pohybovou, vizuální i světelnou složkou. To vše čeká 29. října od 19:30 na návštěvníky Anežského kláštera v úchvatných prostorech Salvátorské kaple v Praze. Exkluzivní vystoupení popové houslistky Lucie Klasek, která se pro tuto příležitost spojila s módní návrhářkou Annou Mareškovou, podpoří videomapping Jana Morávka.

Tato kombinace slibuje nezapomenutelný audiovizuální zážitek. Hudební trio The Stringz ve složení Lucie Klasek (housle), Alexandr Khristianov (piano) a Ladislav Mariaš (cello) na chystaném koncertu pokřtí svoje debutové EP s názvem „Stringz Generation”, které vznikalo pod taktovkou londýnského Iron Worlds Studios. Soubor doplní rytmická sekce ve složení Radek Doležal (bicí) a Ondra Podhajský (basa).

Popová houslistka Lucie Klásek přichází s projektem  The StringZ ve stylu classic meets rockThe Stringz mě osobně přesvědčili perfektní sehraností a schopností vytvořit ve třech lidech velkou porci brilantně zahrané a zaranžované muziky. Nejúčinnější jsou u nich společné melodické linky Klásek a Mariaše, které jsou vkusné a potěší nejedním zdařilým momentem. Rytmiku, aranže i perfektní stylizaci popových fláků s přesahy do jazzu a filmové hudby umně dokáže zinscenovat pianista Christianov,“ uvádí Milan Bátor, hudební kritik a redaktor.

Vedle klasické hudby, jako je Jenkins, Vivaldi, Bach interpretují The StringZ také  hity známých interpretů současné světové pop scény, kterými jsou David Guetta, Bruno Mars, Adele. To vše doplňuje vlastní autorskou tvorbou. (Alexander Khristianov - Stringz Generation - singl, po kterém je EP pojmenováno). Hudebníci propojují brilantní techniku, s moderními žánry a rockerskou energií a překračují hranice klasického pojetí. Projektem The StringZ navazuje Lucie Klasek na předchozí úspěšný projekt femme2fatale a pokračuje tak v tvorbě na poli ryze instrumentální hudby.
 
Připravovanou show doprovodí ukázka z tvorby módní návrhářky Anny Mareškové, jejímž vyjádřením je pocta křivkám ženského těla, kvalitní materiály a patrná tendence futurismu zachovaná v čistých liniích. Inspirace kolekce vychází z japonského minimalismu v kombinaci s koženými ručně vyráběnými doplňky.

Anna MareškováThe StringZ je originální akustické trio složené z absolventů prestižních hudebních akademií (Praha, Moskva). Vedle interpretace klasické hudby se rozhodlo pro úpravy hitů známých interpretů současné světové pop scény (B. Mars, E. Goulding, D. Guetta, T. Swift aj.). Propojení brilantní techniky, moderních žánrů a až rockerské energie odvážně překračuje hranice klasického pojetí tria. Vystoupení The StringZ tak přirozeně sluší komorní klubová scéna, ale také koncertní a festivalová pódia.

Lucie Klasek je popovou houslistkou, absolventkou Janáčkovy konzervatoře v Ostravě - obor housle a pražské Akademie múzických umění - obor hudební management. Po studiích a pracovních zkušenostech (New York, Londýn, Vídeň) se vrátila zpět do ČR a v roce 2006 založila houslové duo femme2fatale, které se záhy dostalo do popředí zájmu pořadatelských agentur téměř po celém světě (Zanzibar, Mauritius, USA, Rusko, Spojené Arabské Emiráty). V roce 2015 založila společnost Creative Music Lab, která exkluzivně zastupuje nejen houslové duo, akustické trio The StringZ , ale také  další originální instrumentální projekty. Vedle toho vystupuje jako sólistka se svou houslovou show DJ, tanečníky.


Zdroj, foto: THE STRINGZ

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Popová houslistka Lucie Klásek přichází s projektem The StringZ ve stylu classic meets rock:

Popová houslistka Lucie Klásek přichází s projektem The StringZ ve stylu classic meets rock
Popová houslistka Lucie Klásek přichází s projektem The StringZ ve stylu classic meets rock
Popová houslistka Lucie Klásek přichází s projektem The StringZ ve stylu classic meets rock
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !