Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pověst špindíry

31. 01. 2014 | Vaše příběhy

Ráda bych vám napsala, jaké úskalí může také přinést práce.

Nějakou dobu jsem žila v Olomouci. Olomouc je moc krásné město. Dlouho jsem si ale zvykala, že zde žiji. To se mě jednou ptal nějaký turista, kudy že se dostane k orloji.

„K orloji?“, říkám mu. A pak doplním: „To musíte do Prahy.“

Prostě jsem si neuvědomila, že jsem v Olomouci, kde také máme svůj orloj, i když menší, než v našem hlavním městě.

Když se ale řekne Olomouc, většina lidí si vybaví slavné Olomoucké tvarůžky. Ty se nevyrábějí přímo v Olomouci, ale v Lošticích, což je jako když kamenem dohodí. Tak tam jsem také pracovala. Já, nemající ráda sýry, a už vůbec ne ty silně aromatické, zrající.

sýrTo bylo bonbonů, které jsem po čas své práce zde snědla! Musela jsem tlumit ono aroma všude kolem bonbóny, většinou větrovými, nepohrdla jsem ale ani různými kyselými.

Když jsem přišla ze své první směny, ihned jsem zamířila do koupelny. Ač jsem se drhla důkladně a použila snad trojitou dávku sprchového gelu, pořád jsem byla sýry cítit, což mi potvrdil i můj tehdy tříletý syn.

„Maminko, ty se nemyješ? A mně pořád říkáš, ať se myju! Smrdíš!“ řekl, a aby dodal důraz svým slovům, významně si zacpal nosík.

Nebyl ale jediný, komu jsem smrděla. Smrděla jsem i sama sobě. Když jsem jednou po šichtě cestovala autobusem domů, jedna starší paní pronesla na celý autobus: „Fuj, tady něco strašně smrdí!!! Jako bych cítila tvarůžky, nebo co?“ Já se tak styděla. Prošla jsem celý autobus až na jeho konec. Smrad šel ale se mnou. Asi jsem se hodně červenala a nakonec jsem stejně vystoupila o dvě zastávky dřív a zbytek cesty jsem došla. Jindy se za mnou vydali psi z okolí. Voněla jsem jim totiž. Co nám lidem smrdí, psy přitahuje. Nesmím opomenout ani den, kdy jsem z práce spěchala na nákupy. Bylo před Vánoci a mě čekalo hodně obchůzek. Parfém jsem měla s sebou v práci a částečně jím přebila smrad sýrů. Byla zima, kožíšek mi krásně voněl, a přesto se po mně lidi otáčeli. A nejen ti v mé těsné blízkosti. Točili se za mnou i lidé dosti vzdálení. Proč? Nemohla jsem na to přijít. V obchodním domě se mi zalíbila jedna krásná halenka. Když jsem si ji šla zkusit do zkušební kabinky, došlo mi to. Já si totiž na hlavě zapomněla jednorázovou čepičku na gumičku, kterou jsme používali v práci. Vydala jsem se s tímto strašným doplňkem na hlavě do ulic a poutala tak pozornost širokého okolí.

A nezapomenu na den, kdy jsem byla na školním srazu ze základní školy. Moc jsem se na něj těšila. Ten den jsem měla ale směnu v práci. Po ní jsem si už nestihla umýt vlasy. Prostě měla jsem to tak, tak a musela se dopravit do místa srazu. Vyoblékaná ve své nejlepší garderobě jsem konečně stanula v útulné restauraci. Posedali jsme si s bývalými spolužáky ke stolu a začali jsme se dobře bavit. Má nejlepší kamarádka ze třídy, se kterou jsem roky seděla v jedné lavici, se ke mně najednou naklonila.

„Cítíš? Nějakému z kluků strašně smrdí nohy,“ řekla. A mně bylo hned jasné, odkud ten nesnesitelný puch přichází. Byl to puch, který jsem si přinesla ve vlasech ze své práce. Při návštěvě toalet jsem si na hlavu vylila snad celou lahvičku svého mini parfému, který nosím v kabelce, a pro jistotu jsem se ke kamarádce už moc nenakláněla.

Období, kdy jsem pracovala ve výrobě tvarůžků, bylo krátké. A tak si i můj syn jednou vydechl:

„Mami, já mám takovou radost! Ty už se zase myješ?“

To, když jsem konečně „vyčichla“. Problém byl, že tuto větu pronesl před plnou šatničkou dětí, rodičů a učitelek v mateřské školce, s náležitou hlasitostí a údivem.

 Poučení? Vybírejte si práci „po čichu“…


Smisekzluk - čtenářka
ChytráŽena.cz
článek vyšel i v tisku


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Mám moc ráda tvarůžky a už jsem je dlouho neměla-kojím a synovi by asi nevoněly. Ale , že si člověk nosí svou práci domů vím. Naštěstí dělám v lékárně, takže když je to ze mě cítit není to tak strašné.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článeček...Smajlík
mě tvarůžky nesmrdí,mám je ráda...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil

Milé ,úsměvné povídání a navíc velmi pěkně napsáno.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Článek mě pobavil, vtipně napsáno.Smajlík A tvarůžky, neboli syrečky - ty miluju.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Az ted me doslo ,ze lide nam milovnikum tvaruzku delajici mohou po nich zapachat.Dekujeme.Smajlík
A ditko je super.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles