Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přejete si vyhrát miliony? Já ne

11. 05. 2010 | Zajímavosti

Dnes jsem na internetu četla článek o anglickém pekaři, který vyhrál v loterii miliony a následkem toho přišel o přátele, rodinu, stal se z něho alkoholik a nakonec po pěti letech od výhry zemřel na srdeční infarkt.  Pod článkem byla spousta odsuzujících komentářů, řešících nízkou inteligenci a finanční negramotnost zmiňovaného pekaře.

Peníze se přece investují, nepoužívají se na předvádění se s drahými auty apod..  Tak jsem si v duchu říkala: „To je tady na diskuzi tolik lidí, co mají dost peněz na investování a jednou za čas si nevylepšují snění představami, co všechno by si koupili, kdyby vyhráli v loterii?“ (Navíc přece, když se to vezme kolem a kolem, vždycky je něco, co člověk ještě nemá). Přiznávám se, že pro mě tyto sny bývají jednou za čas příjemným zpestřením.

Pravdou ale je, že ve skutečnosti bych vyhrát nechtěla nebo alespoň ne tolik milionů, že bych nevěděla co s nimi ;). Pokud by se náš rodinný rozpočet náhle a neočekávaně rozrostl o tolik korunek, abych si mohla splnit sen  o vlastním domečku, asi bych si nestěžovala, jenže…  Když člověk k něčemu přijde snadno, neumí si toho vážit.  Stačilo by mi, kdybych získala takovou práci, abych věděla, že po letech dřiny budu mít šanci na svůj sen dosáhnout. Pak by mi to stálo za to.

Teď úplně některé z vás vidím, jak si ťukáte na čelo :D.  Manžela jsem výrokem o tom, že bych miliony nechtěla,  taky překvapila. Ale on to bere jinak. Má pocit, že musí zajistit rodinu (ale jakmile přijde na hlad, tak je to nakonec ženská, která má ty poslední prostředky, jak uživit své děti že, ehmm :p ).  Ono totiž není jen fráze, že si za „prachy“ štěstí nekoupíte.  Já nemůžu pochopit lidi, kteří každý měsíc utrácejí za „strašně důležité věci“, které prostě musí mít, aby je použili jednou, dvakrát a pak je odložili do kouta a po pár měsících darovali chudým příbuzným (a to je ten lepší způsob, jak tyto „důležité“ věci využít, taky by mohly v koutě zůstat napořád).  Na jednu stranu proč ne? K čemu jinému jsou peníze dobré, což? No pokud se jedná o mladé lidi, kteří ještě nemají ani svou rodinu ani své bydlení, pak je zřejmé, co by se s penězi dalo udělat.  Naspořit si na bydlení a na horší časy, když se sníží příjmy rodiny kvůli narození miminka apod.. Jen si to chce uvědomit, že „věci“ vám udělají chvilkovou radost, ale šťastnými vás dokážou udělat  jen lidé, kteří vás milují.  Proto se vyplatí investovat do své a jejich budoucnosti.  Pokud se jedná o lidi, kteří už jsou zajištění … No prosím. Sice je to utrácení zbytečné, ale tak alespoň zajistí někomu jinému pracovní místo.

Pořád jsem ale nevysvětlila, proč já bych ty miliony vlastně nechtěla. Protože jsem šťastná ve svém životě takovém,  jaký je.  Je to tak hezký život, že nemít občasné starosti s penězi, nevím, čím bychom se doma zabývali …, asi bychom si nějaké starosti museli vymýšlet (tak to raděj, ať to jsou ty „prachy“, no uznejte).  Když si jednou za čas můžeme dovolit nějakou věc, kterou jsme si přáli, je to zaručeně věc, která se bude pravidelně využívat,  budeme si jí vážit a budeme z ní mít opravdovou radost.  A navíc je tu stále ten strach, abychom přes veškerou  snahu  přeci jen neskončili  jako ten pekař.  Takže, aby bylo jasno, mám lepší využití pro svoje peníze, než je odevzdávat loterijním a sázkovým kancelářím ;) .


KatyRZ - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Včera bylo pozdě! Určitě bych neskončila v péči psychiatra. Peníze člověka neudělají šťastnějšího, ale určitě svobodnějšího.
Živit nezaměstnaného muže a dceru na VŠ z jednoho platu mi ke spokojenosti zrovna nepřidá. Také podporuji svou nemocnou sestru s přítelem, protože mají malé invalidní důchody.
Koupila bych byty pro sebe a dospělé děti, včetně bytového zařízení a každý rok bych jela 2x na dovolenou za sluníčkem - v létě a v zimě, abych načerpala energii a vydržela do teplejších dnů.
Občas vsadím sportku, ale štěstí se stále neunavuje.
A kdybych vyhrála těch milionů hodně, určitě bych si je nenechala jen pro sebe - dětské domovy, ústavy sociální péče, domovy důchodců - ti všichni potřebují finanční pomoc.
Obrázek uživatelky
profil
Včera bylo pozdě! Určitě bych neskončila v péči psychiatra. Peníze člověka neudělají šťastnějším, ale určitě svobodnějším a také spokojenějším.
Živit nezaměstnaného muže a dceru na VŠ z jednoho platu mi ke spokojenosti zrovna nepřidá. Také podporuji svou nemocnou sestru s přítelem, protože mají malé invalidní důchody.
Koupila bych byty pro sebe a dospělé děti, včetně bytového zařízení a každý rok bych jela 2x na dovolenou za sluníčkem - v létě a v zimě, abych načerpala energii a vydržela do teplejších dnů.
Občas vsadím sportku, ale štěstí se stále neunavuje.
A kdybych vyhrála těch milionů hodně, určitě bych si je nenechala jen pro sebe - dětské domovy, ústavy sociální péče, domovy důchodců - ti všichni potřebují finanční pomoc.
Obrázek uživatelky
profil
nějaká finanční injekce by si mi hodila, především na domeček, ale protože nesázím ani nekupuji losy, tak mě výhra chtě nechtě obejde.
Obrázek uživatelky
profil
Tak já bych vyhrát nechtěla,spíš mě celý život bavilo si na něco šetřit a těšit se na to,až si to koupím.proto jsme za celých 41 let neměli jedinou půjčku a teď když mi vyplatili penzijní a životní pojištění,tak to mám uložené,kdybych měla zase nějaký sen a protože teď už toužím,třeba jen po tulipánu nebo lilii,které jsou vypěstované jako novinky,tak mi ty peníze vydrží
asi hodně dlouho. A hlavně mi nebude nikdo závidět.
Obrázek uživatelky
profil
se z milionů fakt nezbláznila, věděla bych co s nima, dětem doplatila hypotéky, vnoučatům uložila každému částku na úrok, nám bych zmodernizovala bydlení, nenechala bych manžela aby se tak honil v práci, část peněz uložila na ůrok pro nás na pozdější stáří, něco málo sestře aby nemusela až tak šetřit no a taky ...kousek od nás je dětský domov, tak tam bych peníze nedala, ale nakoupila jim co potřebují (elektroniku, nábytek, knihy, hračky).....záleží kolik by těch melounků bylo.....taky jako Weendy sem tam dám sportku, koupím los, ...a má se člověk pořád na co těšit a o čem snít .....Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles