Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Případy detektiva Murdocha

11. 02. 2010 | Televizní tipy
Ve čtvrtek 11. února od 20,00 uvede ČT1  první díl seriálu Případy detektiva Murdocha. Seriál natočený v koprodukci britské a kanadské televize v řadě momentů velmi připomíná úspěšné Dobrodružství kriminalistiky.

Vychází z detektivních románů Maureen Jenningsové, které čtenářům představily Williama Murdocha, člena torontské policejní stanice, muže, obdařeného zvláštním druhem přímo vizionářské intuice, a především člověka, jenž na hony předběhl svou dobu. Neboť Murdoch si na rozdíl od mnoha svých policejních kolegů i nadřízených moc dobře uvědomuje význam a váhu všech vědeckých objevů, jimiž konec devatenáctého století doslova překypuje. Objevů, jejichž použití v kriminalistice najednou otevírá netušené možnosti detektivní práce, Případy detektiva Murdochavyšetřovacích metod, jejichž použitím lze nad jakoukoliv pochybnost usvědčit pachatele nejrůznějších - i těch nejzávažnějších trestných činů. S obrovskou chutí se tak vrhá do všech dobrodružství, které před něj kriminalistika a jednotlivé případy staví. Ani Murdoch by ve světě, nepříliš přejícím novotám a pokroku, samozřejmě nemohl pracovat zcela sám.

Naštěstí našel víc než schopnou pomocnici v doktorce Ogdenové, patoložce, ochotné vyzkoušet každý, byť na první pohled sebebláznivější Murdochův nápad. (Takovým je například pokus o rekonstrukci podoby člověka z jeho lebky.) A nezapomínejme ani na konstábla Crabtreeho, který se ve svém moderně uvažujícím šéfovi vidí, jednou by chtěl být jako on a zatím mu alespoň spolehlivě sekunduje.

První epizoda má název Síla. Demonstrace, pořádaná toho krásného letního dne roku 1895 v torontském parku, si měla vyžádat život jednoho psa. Chudák voříšek měl být obětován na oltář střídavého proudu, jehož nebezpečnost chtěl Daniel Pratt, majitel a ředitel elektrárenské společnosti, už deset let vyrábějící a dodávající do sítě proud stejnosměrný, předvést žasnoucímu publiku. Rozhodně se její obětí neměla stát Alice Howardová, čerstvě korunovaná Miss elektrárenské společnosti, poctěná tím, že experiment spustí. Její děsivá smrt ovšem víc než potvrdila Prattova slova. Střídavý proud o napětí dvaceti tisíc voltů, který chtějí lidé kolem nově budované niagarské elektrárny přivádět do města, zabíjí! O tom po této tragédii nemůže být pochyb. William Murdoch, detektiv místní policie, ovšem na rozdíl od ostatních ví, že pokrok nezastavíš, že střídavému proudu patří budoucnost, a že elektrický proud zabíjí pouze tehdy, když mu v tom někdo pomůže. A má vážné podezření, že se někdo o to pokusil právě v tomto případě.  

Seriál se v Kanadě stal doslova diváckým hitem a s úspěchem je sledován i v řadě dalších zemích. Velkou zásluhu na přitažlivosti má představitel hlavní role, sympatický Yannick Bisson, jenž zatím u nás není příliš znám.

ČT uvede postupně 3 série seriálu po 13 dílech, a to každý čtvrtek od 20,00 na ČT1.

Zdroj: Česká televize

Marty
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !