8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přísné tresty za ujetí od nehody

14. 01. 2010 | Zajímavosti

Nový trestní zákoník, který pozítří vstoupí v platnost, zpřísňuje mimo jiné trest za zavinění nehody s vážným či smrtelným zraněním. Naopak z trestného činu řízení motorových vozidel bez řidičského oprávnění, bude od 1. ledna jen přestupek.

Dosud mohl viník takovéto vážné havárie odejít od soudu s maximálně s dvouletým trestem. Od ledna to bude o rok víc. V případě, že tragickou nehodu zaviní opilý šofér, který jel zároveň příliš rychle, se přitvrdí ještě výrazněji. Podle platného zákona by ho mohl soud poslat za mříže maximálně na pět let, už za dva dny bude dotyčnému hrozit nepodmíněný trest od tří do osmi roků.

Odborníci říkají, že přitvrzení je zcela na místě. I kvůli tomu, že neubývá nehod , při kterých byl někdo zraněný, nebo dokonce někdo zemřel, a viník z místa přesto ujede. Od začátku ledna do konce listopadu se takových nehod stalo v Česku už téměř 9,5 tisíce. Zemřelo při nich čtrnáct lidí a 803 se lehce nebo těžce zranilo.

Nový zákoník přísněji posuzuje i případy, kdy je někdo pouhým svědkem nehody a neposkytne pomoc zraněným. Dosud mohl nevšímavý člověk za takové chování dostat maximálně roční trest. Od ledna to bude o rok víc.

"Zpřísňují se i tresty pro účastníky nějaké nehody, při níž se někdo zraní. Nově za neposkytnutí pomoci bude v takovém případě hrozit až pětiletý trest, nyní je zatím o dva roky méně. A skutečně se to týká všech účastníků havárie," upozornil právník Kněžínek.

 

Zdroj: SOS

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Přesně tak,vždy se vymlouvají na to že jsou v šoku ale kdo z nás tomu opravdu věří??Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Taky souhlasím, hlavně zvýšit trest za neposkytnutí pomoci.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
souhlasím...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles