8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Psí plemena - společenská a toy

19. 07. 2017 | Zvířátka

Bišonek

Říká se mu kadeřavý belgicko-francouzský, neboť pochází z Belgie a Francie. Je vhodný do rodiny. Jeho výška v kohoutku nesmí přesáhnout 30 cm a váha bývá u těchto psů v dospělosti kolem 4 kg. Výška v kohoutku znamená, že je to měřeno od země až po takovou prohlubeň na zádech a to je právě ten kohoutek. Jeho srst je hedvábná, tzv. vývrtkovitě stočená a nepřiléhá vůbec k tělu. Tento pes jako jeden z mála nemá podsadu a je vždycky a jedině sněhobíle zbarven. Toto zvíře je velmi náročné na starání se o srst. Každý den ji musíte důkladně vyčesat a navíc ji musíte pravidelně přistříhávat, aby nebyla příliš dlouhá.

Bišonka musíte stříhat podle určitého modelu. Ty se v jednotlivých zemích a krajích liší. Pokud chcete, aby jeho srst zůstala bílá, často ho myjte kvalitním psím šampónem. Také byste měli pravidelně kontrolovat srst kolem očí, jestli nedráždí oční bulvu. Občas použijte dobrý oční roztok. Zastřihávejte přebytečné chlupy mezi polštářky, drápky udržujte upravené a odstraňujte uvolněné chlupy a špínu ze zvukovodu. Tento pejsek nelíná, odumřelé chlupy se samy zachytí na kartáči.  Co se týká povahy a výchovy, tak těžko snáší samotu a velmi lne ke svému pánovi. Je poddajný, veselý, pohyblivý - někdy až moc, hravý, inteligentní, milý a citlivý. Jejich výchova není náročná, protože se jedná o mazané pejsky a rychle chápou, co se po nich chce.


Jsou to velmi společenští psi, kteří se cítí úplně nejlépe, když mohou být co nejvíce se svou rodinou a podnikat s ní různé věci. Dobře vycházejí s ostatními psy, dětmi a také i s dalšími zvířaty v celé domácnosti.  Lidé, kteří nemají dost času věnovat se tomuto plemenu, ať už z hlediska péče o srst nebo duševního, by si měli k sobě pořídit jiné plemeno. Kdo si ho pořídí, musí počítat i s častými návštěvami u veterináře, než je tomu kupříkladu u tzv. směsek.


Boloňský psík

Někdy také boloňský bišonek - pochází z Francie a je to pejsek vhodný do rodiny. Kohoutková výška se pohybuje v rozmezí 25 až 30 cm a váha mezi 2,5 až 4 kg.  Jeho srst je chomáčkovitá, dlouhá a velmi hustá, nepřiléhá příliš k tělu, nemá žádnou podsadu a také je vždy bílá stejně jako u bišonka. Rychle se zacuchává a musí se každý den vyčesávat, zvláště pak na břiše, pod ušima a mezi končetinami. Taktéž nelíná a odumřelé chlupy se zachytí na kartáči. Ani ve zvukovodu nesmějí být žádné chlupy. I u tohoto pejska se zastřihávají chlupy mezi polštářky a drápky se udržují upravené.  

Jedná se o veselý, milý, poslušný, zároveň i ostražitý, velmi přítulný a klidný druh. Výchova je bez problémů, snadno se učí a rádi něco udělají pro svého pána.  Vychází dobře s ostatními psy i dalšími zvířaty v domácnosti a má rád děti. Pokud mu věnujete hodně pozornosti, velmi si jí váží a dokáže vám ji také oplatit. Špatně snáší samotu. Vůči cizím lidem se chová tak, že vyčkává.  Pohyb a zvláštnosti: tomuto pejskovi stačí průměrné množství pohybu. Má rád dlouhé procházky. Co se týká péče o srst, tak člověk, který má málo času, by si měl pořídit jiné plemeno, což je stejné jako u bišonka.


Jenetka - čtenářka
ChytráŽena.cz
článek byl již na internetu publikován


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !