8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rady při hledání nového zaměstnání

9. 04. 2010 | Finance

V dnešní době je sehnat si práci umění, proto zde nabízím několik tipů, jak zapůsobit při prvním kontaktu s potenciálním zaměstnavatelem.

 

Nejdůležitějším faktorem při hledání místa je být opravdu připraven. Myslím tím hlavně na ve většině případů používanou odpověď přes e-mail. Většina personalistů si došlé e-maily nejprve zběžně prohlédne a vyselektuje jen ty, kde se jim líbí úprava. Až potom je začínají pročítat. Proto je důležité nic nepodcenit a šablonu si raději stáhnout přímo z nějakého pracovního serveru.

 

     I když mám třeba jen základní školu, neznamená to, že takovýto e-mail napíši stejně, jako bych ho psala kamarádce. Životopis většinou posíláme v příloze, tudíž potřebný dobrý první dojem udělá obsah textu, kterým potenciálního zaměstnavatele oslovujeme - takzvaný průvodní dopis. Určitě víc zaujmeme přehledným řazením textu do odstavců, než jednolitou pasáží. Není na škodu mrknout na pravidla obchodní korespondence a základní z nich použít. V horním rohu by vždy měl být datum a místo odeslání. Dále pak adresa firmy, u které se ucházíme o práci a řádek s údaji o pozici, o kterou se jedná. Jak jsem již výše napsala, nevypovídá to o našem vzdělání, ale o tom, že o dané místo máme opravdový zájem a jsme také ochotni proto něco udělat.

 

     Správný motivační dopis by měl obsahovat alespoň dva až tři odstavce. V prvním by neměl chybět odkaz na pracovní portál, případně noviny, kde jsme se o volném místě dozvěděli. Ve druhém odstavci by se měl promítnout důvod, proč se ucházíme právě o toto místo a proč právě u tohoto zaměstnavatele. Bohužel se této otázce většinou nevyhneme a je lepší mít na ni připravenou odpověď. A ve třetím odstavci můžeme upozornit na to, proč právě nás by měli přijmout.

 

     Nakonec nezapomeňme odkázat na životopis v příloze. Neměla by chybět ani frázička typu S pozdravem, S přátelskými pozdravy a podobně. Sluší se také podepsat se celým jménem.

 

     A ještě jedno upozornění na závěr: bylo by vhodné si pro tuto příležitost vytvořit e-mailovou schránku se jménem. E-maily například od beruska.teckovana.... nedělají dobrý dojem :)

 


Vankatova - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pouze se mi nelíbí a nemá to s tímto článkem nic společného, že se ve společnosti vytváří u mladých lidí averze vůči starším lidem, místo toho, aby jim byli vděční, mají je za přítěž, viz včera jsem četla průzkum, že 25% mladých lidí si tohle myslí, že je musí živit. Takové názory jsou velmi zhovadilé!
Obrázek uživatelky
profil
Hledání práce je fakt na věšení Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Všichni chtějí praxi ale nikdo se nestará kde jí vzít.Po vyučení na pracovní ůřad.Nikdo vás nezaměstná.
Obrázek uživatelky
profil
Jen piš dále, musíš si zvyknout, že ne všechno, co napíšeš všichni ocení, o tom bych mohla vyprávět hotové romány,o těch reakcích.
Obrázek uživatelky
profil
Zcela souhlasím s uživatelkou Andrejkaa, co se týká práce důchodců!!! Přesně tak, práce je nedostatek pro lidi v produktivním věku, odchod do důchodu se prodlužuje, a pokud navíc na teplých místečkách sedí důchodci - co s tím??
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles