Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2024
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Řidičský průkaz

31. 03. 2013 | Vaše příběhy

Když se řekne řidičský průkaz, většina z nás si představí onu malou kartičku, která nás opravňuje k řízení motorového vozidla. Mně se po vyslovení onoho pojmu ihned vybaví moje cesta k jeho získání – autoškola. Pro mě totiž byla autoškola několik let hororovým pojmem.

Již na střední škole si většina mých spolužáků autoškolou prošla, já však měla z autoškoly panickou hrůzu. Představa učení té spousty otázek, hlavně technických, jízda autem s nervním instruktorem po boku, spousta spěchajících řidičů, překážky na silnici apod., to vše pro mě značilo nepřekonatelný problém, který mě spoutával, a proto jsem si autoškolu nechtěla udělat, i když po pravdě musím říct, že všem kolem mě jsem záviděla, že si budou moci dojet tam, kam potřebují.

řidičský průkazNicméně několik dalších let v mé dospělosti jsem ho k životu nepotřebovala. Vše jsem měla v místě bydliště a do práce jsem měla bezproblémové autobusové spojení. Časem jsem se vdala a tu už nastal problém. Přestěhovala jsem se na vesnici, kde není nic a autobusové spoje takové, že by to bylo na další příběh. Narodily se děti a dojíždět k lékaři, na nákup a zařizovat další věci už se muselo. Ač to bylo náročné, ještě se to díky manželovi dalo zvládnout, i když už tehdy bych řidičák uvítala.

Jenže po mateřské jsem začala hledat práci a to už byl bez řidičáku velký problém. Jak totiž zvládnout odvézt děti do školky a dostat se do zaměstnání, když manžel ráno nemohl a časově spoje také nevyhovovaly? To se zkrátka už zvládat nedalo. A tu nastal onen okamžik, kdy jsem s nemalým strachem a přihláškou k absolvování autoškoly v ruce vyrazila za instruktorem. Musím říct, že už cestou za ním, mi nebylo zrovna nejlépe, strach i po tolika letech ve mně stále byl.

Nicméně autoškolu jsem úspěšně absolvovala a onu tolik let chtěnou kartičku – řidičský průkaz – jsem nakonec obdržela i já. Sice ze mě nikdy super řidič užívající si jízdu autem nebude, stále nejsem při řízení auta ve své kůži a dojedu si jen do menších měst v okolí, kde není moc velký provoz, ale do zaměstnání už se bez problémů dopravím, spoustu věcí zařídím, takže jsem spokojená. A snad se někdy zlepším natolik, že zvládnu i cestování do větších měst s víceproudovou vozovkou, velkými křižovatkami a spěchajícími nervními řidiči, kteří na řidiče jako jsem já, nejsou zrovna naladěni.


Prvosenka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Jinak já se zkláním před každou ženou, která sedí za volantem. Já na to nemám. Bojím se že bych zabila sebe i spolecestující a navíc nemám orientační smysl. Takže bych měla velkou spotřebu benzínu, protože bych bloudila. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
to tě chválím,že jsi to zvládla.Jinak mě to připadalo,že píšeš o mě.SmajlíkSmajlík.akorát já nezvládnu jet sama do města.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles