Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můžeme vrátit knihu?

13. 01. 2009 | Finance
Dostanete-li dárek k Vánocům a rozhodnete se ho vyměnit za jiný, můžete mít smůlu. V tomto případě záleží na obchodníkovi, jak vám vyjde vstříc. Ovšem nesmí vám chybět paragon, kde bylo zboží zakoupeno.

Například výměna knihy, která bývá často dárkem k vyjádření našich empatií k obdarovanému. Většinou známe jeho zájmy a víme, co čte a neměli bychom se splést při koupi a obdarování. Ale může se stát, že obdarovaný už doma stejnou knihu má, nebo i to se stává, že některé stránky v knize chybí, či jsou přeházené.

Stala–li se vám taková příhoda, určitě víte, jak je obtížné říci tomu dotyčnému, aby vám dal paragon od knihy, nebo řekl, kde knihu koupil. Někdy se dá využít při vrácení i svědectví, ale je pouze na prodávajícím, jak k takové reklamaci přistoupí.

Můžeme vrátit knihu?Máte-li potřebný paragon a jdete si knihu vyměnit, že není v pořádku, musíte postupovat jako při jiné reklamaci zakoupeného zboží a prodávající má lhůtu k reklamaci 30 dnů. Zase záleží na vstřícnosti a ochotě prodávajícího, zda knihu má na skladě a vymění vám ji i při prokazatelné vadě hned, nebo si ponechá lhůtu na reklamaci. Jsou obchodníci, kteří si svého zákazníka váží a vyjdou mu maximálně vstříc.

Neváhala jsem a zkoušela si knihkupectví obvolat, zda vánoční knihu vymění. V Praze v knihkupectví Luxor mi odpověděli: "Knihu vyměníme za jinou, pokud je na skladě, když ji už nemáme, vyměníme ji hned, jak bude . Lidé vracejí knihy, protože se jim sešly stejné tituly a my knihu měníme. Nemáte-li paragon a kniha je viditelně nová a máme ji v prodeji, tak ji vyměníme také. Lidé už u nás knihy vyměňují“. Podobně tomu bylo i v knihkupectví Kanzelsberger v Praze, kde dokonce peníze i vrátí, ale je nutné se u nich prokázat účtem prodeje.

Stejně příjemně se mnou hovořili i v jiných městech a podmínky výměn byly obdobné, lidé knihy vracejí, všude knihy pouze vyměňují, peníze nevracejí a paragon musí být, jako třeba v Mostě. V Lounech jsou ochotni vyhledat na základě svědectví, zda kniha daného titulu byla u nich prodána, vyhledají záznam a knihu vymění i bez účtenky.

V Jihlavě jsou ochotni knihu vyměnit i bez paragonu, pokud je kniha nová a byla u nich v prodeji. Všude jednali velmi vstřícně a byli ochotni knihy měnit. Doufejme, že i vy jste měli stejné zkušenosti a z dárku pod stromečkem se nestala noční můra „zklamání“.


A co VY, máte jiné zkušenosti s výměnou dárků po Vánocích ?


Zdroj: SOS

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pokud dostanu dvě stejné a většinou velmi dobré knihy, tak spíše hledám někoho, kdo má stejné zájmy a daruji mu ji.
Obrázek uživatelky
profil
Také jsem letos dostala k vánocům 2 knížky, které již mám. Od ani jedné neměl Ježíšek paragon. Jednu si vzala maminka a dala mi místo ní jinou a v té druhé(kterou jsem si koupila sama) jsem kupodivu měla paragon. V obchodě mi ji bez problémů vyměnili za jinou.
Obrázek uživatelky
profil
že dcera dostala dětskou knihu o Krtečkovi, kterou už doma máme a tak jsem ji šli vrátit do obchodu, vybrali jsem si místo toho jinou.Bez problémů.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles