8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zásady bezpečného nakupování přes internet

17. 11. 2011 | Finance
Internetové nakupování je mezi Čechy čím dál populárnější, což dokazují neustále rostoucí tržby internetových prodejců. Lidé rádi na internetu nakupují v průběhu celého roku, v předvánočním čase pak jejich zájem o elektronickou komerci ještě sílí. Přinášíme vám proto několik praktických rad, jak na internetu nakupovat, na co si dát pozor, a jak využít předností internetového nakupování nejen v období blížících se Vánoc.

Nakupujte pouze u certifikovaných prodejců


V prvé řadě věnujte velkou pozornost výběru správného obchodu. „Nakupujte u renomovaných a zavedených obchodníků, pro které je Zásady bezpečného nakupování přes internetférové jednání se zákazníkem naprostou samozřejmostí. Seriózní e-shopy poznáte podle loga s certifikací. V těchto obchodech je pak nakupování bezpečnější, neboť cílem certifikací je především ochrana spotřebitele,“ informuje Jan Vetyška.

Vyhněte se obchodům s podezřele nízkými cenami


Během internetového nakupování hraje pro zákazníky důležitou roli cena zboží. Pamatujte však, že nejnižší cena nemusí vždy znamenat nejlepší volbu pro nákup. „Velmi nízká cena může totiž značit, že se jedná o použité zboží, o výrobky s částečnou vadou nebo jenom obecně o sortiment nejasného původu, který nemusí být vždy originálem. V těchto případech by se mohlo stát, že nebudete moci uplatit bezplatnou reklamaci u autorizovaného servisu dané značky. E-shopům, které nabízejí zboží za výrazně nižší ceny než ostatní prodejci, se proto raději vyhněte,“ doporučuje Jan Vetyška.

Obracejte se na nákupní rádce


Zajímejte se rovněž o to, zda obchod pomáhá zákazníkům při výběru zboží například tím, že umožňuje produkty komentovat a hodnotit. „Výborným vodítkem jsou recenze, osobní zkušenosti a reference ostatních nakupujících. Všechny tyto informace naleznete na nákupních rádcích, které provozují jednotlivé e-shopy,“ upozorňuje Jan Vetyška a dodává: „Nakupování v internetovém obchodě je jednoduché, na nákupních rádcích přesto naleznete i zjednodušený návod, jak při nákupu postupovat, jaké jsou způsoby platby, jaké jsou dodací podmínky zboží a další užitečné informace. V případě jakýchkoli dotazů navíc můžete prodejce prostřednictvím nákupního rádce kontaktovat. Ochotní operátoři vám při realizaci nákupu pomohou.“

Schovejte si doklady o zaplacení zboží


V momentě, kdy máte zboží vybráno, vás čeká další rozhodnutí: způsob platby. Zboží můžete uhradit klasickou dobírkou, což je nejrozšířenější způsob placení. Můžete však použít také platební kartu, bankovní převod nebo platební brány (tlačítka). Vždy si uchovávejte doklady o provedené transakci.


Zdroj: APEK.cz

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !