Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Boj s ekzémem

26. 04. 2022 | Vaše příběhy

Předloni koncem února se mi začaly dělat červené fleky na pravé ruce. Obzvláště kolem kloubů. Nejdříve jsem používala mastný bylinný krém, ale nepomáhal. Zarudnutí se pomalu rozšiřovalo. Navštívila jsem tedy lékárnu a magistra mi poradila mast s kortikoidy, která se dá volně koupit. Zároveň mne poučila, jak ji dávkovat a jaké hrozí nebezpečí. Během týdne byl ekzém téměř pryč. Po pár dnech se ale začal objevovat znovu. Opět jsem začala používat mast a vše se několikrát opakovalo. Poté jsem měla v práci týden dovolené. Ekzém se mi za tu dobu úplně ztratil.

Po týdnu mne kolegyně vítala v práci a chtěla vidět moji ruku. Hrdě jsem jí ji ukázala, byla úplně zdravá. Třetí den v práci se ekzém opět objevil. To už mi docházelo, že souvisí s něčím zde. Začala jsem vše více sledovat. Zaregistrovala jsem svědění a zarudnutí po použití tekutého mýdla. Přinesla jsem si tedy z domova své osvědčené. Ekzém se ale šířil dál, už ani mast s kortikoidy nepomáhala. Rozhodla jsem se jít k lékaři. Bohužel tento týden měla paní doktorka dovolenou a k jiné se mi nechtělo. Zašla jsem opět do lékárny a požádala o další radu. Byl mi doporučen krém na atopický ekzém. Ihned jsem si ho koupila. Cena byla sice vyšší, ale co jsem měla dělat? Ekzém se zase trochu zklidnil. Pro jistotu jsem si do práce přinesla i svůj ručník.

Po zhruba měsíci se ekzém znovu rozjel. A to už i na druhé ruce. Co teď? Měla jsem před sebou čtrnáctidenní dovolenou. Za tu dobu s tím musím něco udělat. První týden dovolené jsem trávila s dcerou v Tatrách. Vezla jsem si s sebou tři masti, které jsem střídavě používala. Své tekuté mýdlo a samozřejmě ručník a osušku. První noc jsem se probudila kolem jedné hodiny, obě ruce rudé a strašně mne svědily. Umyla jsem si je a namazala. Usnula jsem asi po dvou hodinách s nesnesitelnými pocity. Bylo mi jasné, že je to z povlečení. První myšlenka byla, že si někde koupím tenké rukavice. Kde je ale v červenci budou mít? Přes den mne ruce nesvědily a ani jsem si na ně nevzpomněla. Až večer to na mne padlo. Opět jsem se v noci probudila, ruce rudé a suché. V zoufalství jsem vyndala ze skříně ponožky a natáhla je na namazané ruce. To byla úleva. Hned jsem usnula a spala až do rána. Další dny jsem spala s ponožkami na rukou. Dcera z toho měla strašnou legraci. Ekzém ale velmi rychle ustupoval. Nyní jsem si ruce mazala už jen dvakrát denně a cítila se mnohem lépe.

Po návratu domů jsem ihned šla k paní doktorce. To už byl ekzém téměř zhojený. Popsala jsem, jak vše probíhalo a co mi pomáhalo. Paní doktorka mi nejdříve vynadala, že jsem měla přijít už dávno. Já ale nejsem ten typ, který hned běží k lékaři s každou maličkostí. Paní doktorka usoudila, že je to virového původu a stres a zátěž v práci tomu také nepřidá. Proto se to vždy o dovolené zlepšilo. Dostala jsem mast s antibiotiky a doporučení, abych až do zhojení používala jen ta tekutá mýdla, která mne nedráždí. Prádlo prát bez aviváže. Tu já nepoužívám, ale v práci ano. Mast s antibiotiky jsem měla používat deset dnů a potom vysadit. V případě zhoršení mám okamžitě přijít a řešilo by se to už přímo s kožní lékařkou.

Už po čtyřech dnech jsem měla obě ruce krásně zahojené. Na první pohled bylo vidět, že i kůže se dostává do původní podoby. Vydechla jsem si. Po oněch deseti dnech nebylo na kůži vůbec vidět, že by trpěla nějakým ekzémem. Sláva! Téměř po pěti měsících bylo vše v pořádku. Nedovedete si představit, jak jsem si oddychla. V práci ale pořád používám svůj ručník a tekuté mýdlo. I když paní vedoucí mi tvrdí, že kupují už jiné, kvalitnější, tak nemám odvahu ho použít.

Kdykoliv ale přijde nějaký delší stres, tak se mi ekzém znovu vrátí. V době covidu se k tomu přidaly ještě záněty dásní. Moje tělo je už asi unaveno a naznačuje mi tím, že bych měla trochu zvolnit.

 


Jaa123 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Boj s ekzémem:

Boj s ekzémem
Boj s ekzémem
Boj s ekzémem
Boj s ekzémem
Boj s ekzémem
Boj s ekzémem
Boj s ekzémem
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
snad se už neobjeví
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles