Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsme si pořídili Huga a Filipa

13. 08. 2022 | Vaše příběhy

Letos bylo abnormální množství slimáků. Ničili naši úrodu systematicky a my se jich neuměli zbavit. Nakonec jsme se doslechli o plemenu kachny domácí, zvaném indický běžec.  Zakoupili jsme si dva kačery. O tomto plemenu je známo, že je chován pro produkci vajec a také k predaci slimáků a plzáků na zahradách. Naše dva indické krasavce jsme pojmenovali Hugo a Filip.

Oba si na naši zahradu i dvorek rychle zvykli, dokonce se skamarádili i s naším psím miláčkem. Po pár dnech jsme zjistili, že slimáků značně ubylo. Hugo s Filipem brzy přiběhli na zavolání a nechali se drbat na hlavičkách. Bylo s nimi rázem na dvorku veseleji. Jediný, kdo naše kachní kluky nemusel, byla jedna z našich koček, kterou děti pojmenovaly Trůda. Trůda jakmile zahlédla Huga nebo Filipa, snažila se je ulovit a předvést své lovecké schopnosti. A tak se Hugo s Filipem měli před Trůdou na pozoru.

Nejlépe se cítili, když se Trůda jednoho dne nevrátila domů. Báli jsme se o naši kočičku a doufali jsme, že se brzy objeví. Hugo s Filipem měli volné pole působnosti a promenádovali se po dvorku, často s naším psem po boku.

Ten den jsme se chystali opékat párky. Vše jsme nachystali, připravené párky ležely na stolečku na dvoře a my jsme zašli do domu jen pro chleba a hořčici. Šli jsme všichni a vzali jsme do domu i našeho psa, aby nám párky nesežral. Nachystala jsem ještě zeleninu a poslala děti s talířky na dvůr.

 „Mami, párky nejsou!“ přiběhl syn. „A kde by byly?“ ptala jsem se. Na stolku jsem nechala celé kilo párků, které jsem už nařízla a připravila na napíchnutí na jehly. Musely tam být.

 „Že by se nám vrátila Trůda?“ zajímalo mě. Talířky na stole byly totiž prázdné. Ani Trůda by ale nezmohla celé kilo párků. Někdo ale párky musel vzít. „No nic, opečeme si brambory,“ sdělila jsem zklamaným dětem.

 „Já už vím, kdo párky ukradl!“ přiběhla dcera během opékání. Vedla nás do kouta zahrady, kde v rohu za maliním debužírovali naši dva kačeři. Každému z nich visel od zobáku kus našeho párku. V zásobě měli ještě pár kousků pečlivě schovaných ve křoví. To náš Hugo s Filipem odcizili párky, na kterých si následně pochutnávali. Jsou to asi první dva kačeři, kteří mimo slimáků baští i párky a uzeniny. Protože v křoví zůstaly ještě čtyři nedotčené párky, nakonec jsme si na nich pochutnali i my. A jak jsme zjistili, pečené už našim kačerům nechutnaly.

Trůda se nakonec vrátila. Špinavá a celá potrhaná se o pár dní později dobelhala na zahradu. Museli jsme ji několik dní ošetřovat. Když se nakonec uzdravila, přestala s Hugem a Filipem bojovat. Zřejmě si uvědomila, že napadat druhé není vůbec pěkné. Od jejího návratu se držela pěkně na dvorku.


Smisekzluk - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak jsme si pořídili Huga a Filipa:

Jak jsme si pořídili Huga a Filipa
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Opravdu nádherně napsaný článek. Také bych nevěřila, že se kačeři dají takto ochočit. U nás se slimákům také dost daří, pochutnali by si. Tak ať Vám dělají dlouho společnost i s kočičkou a pejskem.
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný článek.
U nás na zahradě se letos slimáci skoro vůbec neobjevili.To snad poprvé za hodně roků.Ani mandeliky.Ale vynahradili nám tu absenci hryzci.Úroda brambor je mizivá.Těžko se s hryzci bojuje.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles