Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 17.06. 2024
Dnes má svátek Adolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak nepřijít k úrazu

26. 02. 2012 | Vaše příběhy
K otáčení se v kuchyni bezesporu patří  častá práce s ostrými předměty – především s nožem. Znáte to: nakrájet maso, oškrábat mrkev, nasekat petržel... O úrazy tady není nouze. A ani naše rodina není výjimkou.

K prvnímu úrazu co se pamatuji přišel manžel uprostřed lesa při trampování. Nosí s sebou takový velký zálesácký nůž, za který by se nemuseli stydět ani v armádě. K přípravě gulášku na ohníčku věc naprosto nezbytná. Manžel tedy nasekal cibuli, nakrájel maso, posekal pár bylinek a všechno to hodil do kotlíku. K potoku se mu nechtělo, tak si nůž pěkně otřel do rukávu košile. Nejdřív z jedné strany, potom z druhé a nakonec chtěl otřít i zesílenou horní stranu. Nějak si ale nedal pozor a místo toho si zápěstí pěkně pořezal nabroušenou stranou. Nebylo to naštěstí nijak hluboké zranění a manžel jakožto zdravotní bratr odmítl návštěvu špitálu, takže jen chodil s obvazem na zápěstí.

Za druhou příhodu s nožem může opět manžel, i když trošičku jinak. Upekla jsem si pěkný domácí chlebík. Bohužel zůstal v troubě o trošičku déle než měl a byl díky tomu trochu tvrdý. Na krájení jsem si tedy vzala pěkně zubatý nůž a začala dělat malé krajíčky. V tu chvíli na mě manžel něco zakřičel... a já se řízla. Zubaté ostří mi zajelo pěkně hluboko do prstu a celé bříško zůstalo viset jen na malém kousku kůže. Zavřískla jsem a můj domácí zdravotník ihned dorazil. Mlela jsem něco o pohotovosti, ale on mě naštěstí neposlouchal. Vzal si několik náplastí a bříško pěkně natěsno přilepil tam, kde mělo správně být. Namítala jsem, že to pulzuje a bolí. Odvětil mi, že je to normální a ať dám pokoj, jestli o něj nechci přijít. Nebudu vás napínat, povedlo se. Za dva dny prst bolet přestal a po týdnu už skoro nebylo vidět, kde se to stalo. Ještěže toho svýho manžílka mám.

O poslední příhodu s nožem se nám postarala naše fenečka shi-tzu, která se na nás už dneska kouká z psího nebíčka. Grilovali jsme venku na zahradě a když jsme odpoledne uklízeli nádobí, chyběl nám jeden malý nůž. Nebyl nikde k nalezení. Docela průšvih, protože v té době byl Gábísek ještě batole a báli jsme se, aby ho někde nenašel. Záhada se vysvětlila až ve chvíli, kdy se naše chlupatinka přestala vyhřívat na slunci. Hádáte správně, nůž byl pod ní. Prostě si na něj lehla a spala. Dodnes nechápu proč.


Notburga - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !