Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jezevčík Deníček

26. 08. 2012 | Vaše příběhy

Před asi 16 roky dostala moje maminka k narozeninám krásné štěňátko jezevčíka. Maličké klubíčko se narodilo fence, kterou někdo odložil a ta se dostala k hodné paní. Štěňátka byla odměnou za záchranu a můj strejda se snažil malým tvorečkům najít zázemí u dobrých lidiček.

Pejsek byl velmi akční, než jsme mu sehnali správný obojek, stalo se, že nám svoje první vodítko při procházce rozkousal a utíkal, seč mu nožičky stačily. Naštěstí se zastavil a čekal, až dojdeme. Od manžela dostal nářez vodítkem, až jsem ho litovala. Nezatrpknul a manžela poslouchal víc jak svoje páníčky. Často jsme si ho brávali na procházky, učili ho aportovat, na dlouhé prádelní šňůře mu dávali možnost většího rozletu. Pak už bez žádného uvázání zkoušeli, zda se k nám rozeběhne na zavolání. Vždy dostal piškotek za odměnu dobře vykonaného příkazu.

jezevčíkJezdil s námi i na chalupu. Jednou se při procházce zatoulal k potoku do vysoké trávy. Na zavolání přišel celý vyválený v lejnu od lesních zvířat. Smrděl hrozně. V neckách u chalupy jsme ho vykoupali a já ho nastříkala intimsprejem. To bylo něco na našeho kabrňáka. Snažil se ten můj "smrad" vytřít o trávu. Puch z vyválení stále převažoval. I přes tyto drobné peripetie se stal mým velký mazlíčkem. Se mnou vydržel sedět a nechat se hladit a drbat za ouškem.

Postupem času se stalo, že měl problém s močovými kameny a musel na operaci. Po roce se problém objevil znovu a přidala se i rakovina. Deníček je stále s námi dalších 20 měsíců. Jen už mu neslouží moc dobře zadní nohy. Stále se snaží za námi chodit, je vděčný za pohlazení. Čeká nás těžké rozhodnutí, co dál.

2baculka - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
doma 13letého kokra a selhávají mu ledviny. Zatím mu kupujeme speciální granule a jiné léky. Měsíčně to vyjde na asi 2500kč. Ale je teď veselejší a živější.Ale asi nás taky bude to rozhodnutí brzy čekat.
Obrázek uživatelky
profil
Baculko, není to někdy v životě jednoduché...jak jsem pochopila, tak je pejskovi 16 let, což je neuvěřitelné.....
My máme takové to loučení s džungarákem, každé 2-3 roky. Děti si je vždy ochočí, jsou milé a mazlivé ale bohužel se dožívají jen 2-3let. Doma máme už třetího...tak si ho snad užijeme....Tak vám přejem, abyste si s Deníčkem užili každý zbývající den......
Obrázek uživatelky
profil
Pejsek má 2. 9. narozeniny. Stále se snaží být přátelský, moc nás vítá, když přijedme.
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezky jsi to napsala, ale takový je život všech zvířátek.,Oblíbíme si je a pak je težké loučení.Pokud člověk má zvířátko rád, nechce , aby se trápilo.Vždyť nám dalo hodně štěstí za jeho život.Smajlík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný článek,ze života.
Dobře Ti rozumím,co cítíš.... Letos naši rodinu také potkalo těžké rozhodování-naše dvanáctiletá fenka měla bolesti,k vyléčení to nebylo....Dlouho jsme váhali...teď "spí svůj psí sen" na zahradě pod starým ořechem a my na ni pořád vzpomínáme.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles