8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Má poslední jízda

17. 12. 2011 | Vaše příběhy
Autoškolu jsem dělala s mým přítelem a závěrečné zkoušky jsme dělali už jako manželé. Řidičák jsme dostali v roce 1973. V roce 1975 se nám narodila dcera. Protože jsem byla stále doma na mateřské dovolené a chtěla jsem trochu změnu, tak jsme se s manželem dohodli, že se pojedeme na večer pobavit do města a zajdeme si na večeři.

Podotýkám, bydlíme na vesnici. Dcerku hlídala manželova maminka. Bylo to v lednu a v tu dobu bylo dceři 10 měsíců. Tak jsme vyrazili za zábavou. Večer se vydařil. Večeře dobrá. Manžel si dal po ní pivo, jak už to bývá. Tak mne čekala cesta zpět. Co čert nechtěl, ale hodně ten večer nasněžilo. Cesta byla jedna ledovice.

Silničáři, jako obvykle nikde. Dopadlo to, jak jistě tušíte. Přestože jsem jela pomalu, tak jsem v jedné zatáčce dostala smyk. Auto si dělalo, co chtělo. Byl to okamžik. Bylo to neuvěřitelné. Točíte volantem a nic. A my se ocitli v poli na střeše. Opravdu jsme byli hlavami dolů. Byl to zvláštní pocit. Naštěstí jsme neměli ani škrábaneček. Pomalu jsme se vysoukali z auta. Protože jsme měli havarijní pojištění, tak jsme volali policii. Když přijeli, tak říkali:  vidíme podle stop, že jste jela pomalu - paní, dnes večer jste už jedenáctá. Silničáři zaspali. Oprava moc nestála.

Auto se pomalu převrátilo, jak do peřiny. Po tomto zážitku jsem prohlásila, že chvíli jezdit nebudu. A opravdu jsem to tak myslela. Ze začátku jsem v pozici spolujezdce dupala na dlážku auta jak na pedál. A časem mne to přešlo. A skončilo to tak, že už jsem za volant nikdy nesedla. V rodině má každý řidičák. Manžel, dcera a syn. Všichni jezdí. Jen já ne. Což mne někdy mrzí.

Autor:Bobina

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
přečetla jsem si tvůj článek"Má poslední jízda"jsem tu krátce, tak pročítám,co jste napsaly za ty roky.S jízdou autem jsem na tom jako ty,dostala jsem smyk na přechodu,byl tam rozbředlý sníh,s autem jsme se otočili dokola. Chválabohu se nic nestalo. Od té doby také neřídím, mám strašný strach.Také mě to vadí, všichni v rodině mají řidičák,dokonce i vnučka.
Obrázek uživatelky
profil
Měli, ale já vzhledem ke stavu vozovky jela tak pomalu, že se nám nic vážného nemohlo stát.
Obrázek uživatelky
profil
měli jste štěstí...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
určitě není jednoduché znovu sednout za volant. A jak plyne čas, je to čím dál těžší. Docela to chápu - hlavně, že je v rodině někdo "mobilní". Ono místo spolujezdce má taky svoje výhody Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles