8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Příběhy z ušáku - Když zavoní z obchodů jehličí

30. 10. 2012 | Vaše příběhy
Zdá se to neuvěřitelné, ale pomalu je tu ten vánoční čas. Z obchodů v posledním týdnu říjnovém, než stačilo opadat listí ze stromů, už koukají a lákají nás kolekce.

Mikulíci tam jsou též. Ani čerti nezůstávají pozadu. Vše láká - kup si, jen si kup! Odoláváme. Vždyť nemáme ještě ani sklizenou úrodu ze zahrad, jablka stále zrají na stromech. Kaštany neopadaly a hubky vesele zrají. Jen obchodníci jako by to nevěděli. Vystavují vesele dál. Pak vysvětlete dětem, že Ježíšek ještě nebude. Času je dost. Nechápou, aspoň ty malé. Ani televize nezůstává pozadu a při bedlivém pročítání programu narazíte klidně i o  letních prázdninách na film s titulkem Santa Klaus. Nic neobvyklého. Dnešní doba je uspěchaná a poezie nejkrásnějšího období se pomalu vytrácí. Za chvilku nebude ani poznat, kdy jaký svátek je. Tady se přímo nabízí myšlenka: "Člověče, postůj, kam spěcháš?"

vánoce přicházejíDoopravdy toto chceme? Vzpomínám strašně ráda na dobu, kdy jsem byla malá a vánoční čas začínal v prosinci. Pravda, nebylo vše jako teď, kdy dostanete celoročně, co si jen můžete přát... Jen radost se nějak vytratila. Co budou vyprávět naše děti svým dětem. Možná - šel jsem do obchodu koupil kolekci, pečivo, obaleného kapra i salát, kdy jsem chtěl. Žádný problém. Tak nezlob, nebo nedostaneš nic a kdo asi tak přijde, Ježíšek či Santa Klaus? Inu nemusíme přeci přebírat vše, co se ze světa nabízí, proč taky!

Zůstaňme  Čechy a zkusme pozastavit čas, kdy se těšíme z jiskřiček v  očích našich nejbližších při rozbalování dárků, pojídání vlastnoručně upečeného cukroví, vánočky i provoněný byt purpurou či  jehličím. Nespěchejme.


Kasparek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5   6  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
KRÁSNÉ A PRAVDIVÉSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
krasně napsano Smajlíka hlavně pravdivoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
To nechápem ani ja.
Veď keď si chcem nakúpiť vianočné ozdoby s predstihom, tak si ich môžem nakúpiť po Vianociach (už medzi sviatkami), keď bývajú aj dosť výrazné zľavy.
Obrázek uživatelky
profil
Souhlasím, pěkně napsaný článek a hlavně pravdivý. Nejhorší na tom je, že lidi ty Vánoce dřív chtějí. Pracuji v obchodě a lidi už od léta shání ozdoby a andělíčky a když se ptám jestli není dost brzy, tak mi odpoví, že to chtějí mít s předstihem. No nechápu.
Obrázek uživatelky
profil
Máš pravdu, Martinka.
Ja mám tiež rada Vianoce po našom a nikdy v živote by som toho nafukovacieho strašiaka nekúpila. Aj u nás chodí Ježiško, púšťame si naše (československé) vianočné pesničky, stromček zdobíme až na Štedrý deň ráno, ako sme boli zvyknutí u rodičov a vianočnú výzdobu tiež riešim až s príchodom adventu aj to len veniec, ostatné až tesne pred Vianocami.
Keby to bolo skôr, Vianoce mi ma omrzeli dávno predtým, ako vôbec nastanú.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles