Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vdova

8. 03. 2023 | Vaše příběhy

Poslechněte si, co se opět stalo u nás na vsi.

Dům na kraji vesnice byl dlouho opuštěný. Mladí majitelé, vlastníci nemovitosti, odjeli do města za prací. Bydleli tam u příbuzných, ale do svého domu se v budoucnu chtěli vrátit. Rozhodli se zatím dům pronajmout. Domek si pronajali mladí manželé. Byli mezi námi noví, nic jsme o nich nevěděli. Dokonce jsme ani nepostřehli, že by muž nebo žena někde pracovali. Vídali jsme je maximálně v obchodě, na poště, nebo občas na zahrádce před domem.

Jednoho dne nás zastihla smutná novina. Mladý muž z onoho domku náhle zemřel. Jeho žena se nyní objevovala celá v černém, smutnila a zůstala na dům sama. Snažili jsme se mladé paní pomoci. Sousedé se nabízeli s pomocí se zahradou a vždy se našel někdo pro menší opravu v domku.

Protože paní byla pohledná, mladá a mužům se líbila, po prvních měsících smutku se našli první ctitelé. Krátce na to se žena začala objevovat v doprovodu mladého muže. Ten ji navštěvoval přes den a bdělým sousedům neunikly ani jeho noční návštěvy. Mladá paní byla opět zamilovaná a její ctitel byl jejím častým návštěvníkem. Zvykli jsme si na to, že se zde klube nový vztah. Všichni jsme to mladé paní přáli. Byla příliš mladá a krásná na to, aby zůstala v domku sama.

 Mladá žena zatím plánovala další budoucnost. Chtěla podnikat, potřebovala jen určitý kapitál do začátku. Její mladý ctitel byl dobře situován, sám podnikal a své přítelkyni přál rozjetí jejího vysněného byznysu. Naše nová obyvatelka chtěla na vesnici otevřít novou prodejnu s cukrárnou. Vše se totiž přesunulo do města a naše vesnice od určité doby nemá ani jeden vlastní obchůdek. Těšili jsme se, že s podnikáním této ženy bude naše vesnička opět soběstačná, co se nákupů týče a my nebudeme muset cestovat pro každou maličkost až do vzdáleného města. Pamatuji si na tu dobu, kdy jsem poslala své děti třeba jen pro sůl do nedalekého krámku, když jsem náhle zjistila, že mi došla. Vše bylo na dobré cestě, jak nás mladá paní přesvědčovala. Mladý ctitel jí na její podnikání půjčil nemalou sumu. Co by neudělal pro svou lásku?

Vše zhatila až zvědavá sousedka. Byl večer a paní bydlící vedle domku mladé ženy náhle vzhlédla od televizoru. Do zahrady právě za sousedkou přicházel mladý ctitel. Přišel nečekaně, chtěl svou lásku překvapit. S kyticí růží kráčel uličkou ke vchodovým dveřím domku. Jeho láska ho však v tu dobu nečekala. Když zazvonil, překvapeně šla ke dveřím. Sousedka pak viděla, jak se z balkonu obývacího pokoje spouští na zem něčí silueta. Tím, kdo ve chvatu dům opouštěl jinak, než dveřmi, byl zesnulý manžel mladé sousedky. Na smrt byl až příliš živý. Samozřejmě, že si to stará sousedka nechtěla nechat pro sebe. Vyběhla z domu a utíkala rovnou na zahradu sousedního domku.

„Co jste nám to namluvila? Váš muž nezemřel!“ Křičela před nápadníkem s kyticí a ukazovala za dům. V mladé ženě by se krve nedořezal. „Právě jsem ho viděla, jak se spouští z vašeho okna. A byl živ a zdráv. Co jste si to na nás vymyslela? A proč?“

Mladá žena nevěděla, co na to říct. Stála na cestě v rozpacích. Zato její ctitel tušil. Půjčil nebohé vdově peníze na její podnikání, a nebyla to malá částka, z lítosti a proto, že ji miloval. Ona se zatím dál scházela se svým mužem, který nejen, že nezemřel, těšil se pevnému zdraví, ale podvod na něj se svou ženou zosnoval. Nikdo totiž netušil, že manželé v tu dobu dávno rušili podnájem domku. Chtěli se z vesnice v tichosti odstěhovat a s sebou vzít i půjčku, kterou jim nic netušící ctitel poskytl. Tu by, samozřejmě, nespláceli, protože věřitel o ní neměl žádný důkaz, a z půjčky by se rázem stal štědrý dar. Zamilovaný muž byl tak zamilovaný, že objektu své lásky peníze převedl na účet bez toho, aby si od ní nechal potvrdit dlužní úpis. Láska mu nasadila růžové brýle, přes které neviděl pravdu. Jen díky zvědavé sousedce podvod manželského páru vyšel najevo dřív, než pár z vesnice utekl.

A tak nemáme ani obchůdek, ani cukrárnu, ale zamilovanému mladíkovi se nakonec jeho peníze vrátily. Pod tíhou důkazů musela žena se svým mužem vše vrátit. S ostudou se tak odstěhovali a mladému muži zůstalo jen zlomené srdce. Snad si příště dá na podobné „vdovy“ pozor a řádně si je prověří.


Smisekzluk - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vdova:

Vdova
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Neuvěřitelné.Láska je opravdu někdy slepá.Proto asi je dobré držet se přísloví"Důvěřuj,ale prověřuj."Syn měl také podobnou lásku.Jenže zde nešlo o statisíce.
Obrázek uživatelky
profil
U nás ve městě se stal podobný případ. Kamarád, který se mě dříve dvořil si našel přítelkyni tmavší pleti. Udělal si půjčku peníze dal přítelkyni bez nějakého potvrzení. Jí se vrátil její bývalý přítel z vězeni a ona mému kamarádovi vše popřela a on teď za ní dluh splácí sámSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles