8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vzpomínka na krále diskotéky

29. 02. 2012 | Vaše příběhy
Za bolševika se chodívalo nejdříve jen na čaje, ale časem začaly i první diskotéky. Tenkrát se tam chodívalo za hudbou, která běžně v rádiu nebyla.

Králem diskotéky byl diskžokej, který na burzách s deskami ulovil tu nejnovější, kterou ještě neznali ostatní. Zpravidla se ale hrály hlavně oposlouchané hity těch nejznámějších skupin a zpěváků.

Velice populární byly písničky na přání, kdy již od samého začátku děvčata, ale i kluci chodili za diskžokejem, aby jim pustil oblíbený šlágr.
Pro diskžokeje - tenkrát opravdového krále diskotéky to byla příležitost seznámit se s návštěvníky diskoték. Proti němu neměla většina kluků žádnou jinou šanci, než dívku sbalit naprosto úžasným tancem. Začal se tehdy napodobovat tanec Michela Jacksona, který měl za sebou první hity.

Kdo měl tričko s potiskem, byl rozhodně in, ale svou pozici ještě zlepšil, když měl na tričku potisk s obrázkem známé skupiny ze západu. Vlasy už se nagelovaly něčím, co bylo po ruce, někdy i med, protože toho moc tenkrát nebylo.

Taneční styl připomínal spíše pohyb od sebe k sobě, pohupování v tomto rytmu bylo dosti statické, proto každý, kdo přišel s čímkoli novým, byl hned středem pozornosti.

Oblečení na diskotéce bylo obdobné, protože když tehdy dovezly první džíny, byly barevně shodné a nic moc. Proto se různě nastřihávaly a barvily. Moderní bylo mít plísňáče, tedy džíny s barvou modrobílé plísně. Kdo neměl džínovou nebo koženou bundu, prakticky si ho holky nevšimly.

Kdo to zažil, vzpomene si, jak se při francouzské písničce Voyage, voyage zvedly ruce a hromadně všichni zpívali vajáž, vajáž. Těžko někdo uměl francouzsky, protože se spíše ozývalo něco jako garáž, garáž, ale rozhodně si všichni připadali ohromně světácky.

Šlágry zahraničních hvězd střídaly Holky s citrónovou šálou nebo z naší školky, hlavně že si konečně všichni mohli zazpívat česky. Anglicky tenkrát frčelo jen how do you do.

Nejvíc vzpomínám na chvíle za barem, kdy i z malého množství dostupných nápojů se dokázaly vytvořit naprosto neuvěřitelné kombinace.
Holky pily tlamolepy jako například mozek čili vaječný koňak pomalu nalévaný do sklenky s cherry. Kluci zase magické oko čili panák zelené v půllitru piva.

Po skončení diskotéky na krále diskžokeje čekal houf holek, jednu si vybral a zbytek se musel spokojit s klukama, co vlastnili desky tak maximálně s Arnoštem Pátkem.





Autor:pppeettrr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !