Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Porucha učení u dětí

21. 04. 2012 | Výchova
Porucha učení - Určitě každá z nás se setkala s tímto tématem. Některá dokonce to mohla zažít na vlastní kůži, jako já. Je smutné, když vidíte dítě jak přijde ze školy a řekne: „Mami proč já jsem jiný, proč nemůžu být chytrý tak jako ostatní děti?“ Jak vysvětlit malému dítěti, že na tom není nic špatného, že není hloupý a nemůže za to.
Proto jsem se rozhodla zjistit co nejvíce o tomhle tématu. Brouzdala jsem po internetu a je tam docela hodně informací. Pokusila jsem se vytáhnou ze všeho asi to nejdůležitější, nebo nejzajímavější.

Jak tato porucha učení vzniká?

poruchy učeníTak tohle mě zajímalo asi úplně nejvíce.
Přesný původ vzniků těchto poruch učení není dosud znám. Nejvíce se předpokládá, že existuje dědičný sklon k rozvoji těchto poruch, a že tyto poruchy jsou způsobeny mj. odchylnou organizací aktivit mozku a dominancí hemisfér, která není typická.
Hodně se také píše také o porodu. Že děti, které se narodí při obtížném porodu ( přidušení – není v jednu chvíli dostatek krve v mozku) mají problémy z učením.
Také se přikládá vliv i rodiny a jejich přístupu k této poruše. Ale jak píši na začátku…..přesný důvod není dosud znám. Tak že to jsou, asi jen dohady.


Jaké poruchy učení jsou?

dyslexie – porucha čtení (nejčastější z poruch učení)
dysgrafie – porucha písemného projevu
dyskalkulie – postižení dovednosti počítat
dysortografie – porucha pravopisně správného psaní, včetně kupř. správného vnímání a používání krátkých a dlouhých samohlásek


Jak pomoc dítěti co má poruchy učení?
Tak určitě nejlepší je navštívit pedagogicko-psychologickou poradnu, kde Vám poradí.
Jinak je dobré trénovat to co dítěti dělá problémy. Číst, psát a počítat je dobré velice často. Každé zlepšení je dobré pochválit, aby dítě vědělo že stojí za to si to procvičovat.

Tato problematika je v současné době velice rozšířená. Tak že se není za co stydět, když Vaše dítě trpí nějakou poruchou učení. Přeji všem a hlavně rodičům s dětmi co mají tuto poruchu hodně trpělivosti. Trpělivost přináší ovoce, vždyť si vezměte příklad třeba z Toma Cruise, kam to z poruchou učení dotáhl a nevzdal se.


Čtěte také další článek o poruchách učení:

Je možné dyslexii vyléčit, nebo přetrvává po celý život?



Achiata – čtenářka
Chytrá Žena



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to snad byl problém let minulých. Dnes má problém s učením snad každé třetí dítě a školy (pedagogové) už by si s tím měly umět poradit.
Obrázek uživatelky
profil
s dislexie naozaj nasleduju zle študijne výsledky
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles