Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Andulka jedna, dvě

18. 01. 2015 | Zvířátka

Před dvěma lety si syn přál andulku, jednu měl vyhlídnutou od kamaráda, který rušil chov a rozdával andulky, zvonečky, žebříky a vše k nim potřebné. Rádi jsme mu vyhověli, protože jsme si mysleli, že ptáček je tichý, nenáročný mazlíček a nepořádek taky nenadělá. Tak proč ne. A protože nám chyběla klícka, jelo se nakupovat. Andulka byla modrobílá, sem tam zvýrazněná černou, takže jsme koupili klec barvy modrobílé. Doma syn klec vybavil vším potřebným a upaloval pro ptáčka, aby jej mohl ubytovat a seznámit s námi a novým domovem.

Všichni jsme byli zvědaví, jak se mu bude v klícce líbit a musím říct, že jsme se asi hodinu rozplývali, jak je krásný, jak se pěkně houpe na houpačce, jak zobe z krmítka, jak je šikovný, že umí to i ono. No zkrátka lepší než televize. Syn mu dal jméno Bob. Bob dostal čestné místo v pokojíku na skříni, aby měl rozhled a nebál se. Musím přiznat, že se Bobovi u nás nejspíš líbilo, protože štěbetal celou noc a my se moc nevyspali. Naivně jsme si mysleli, že se seznamuje s novým prostředím a za chvíli bude klid. Jakž takž jsme usnuli.

andulka jedna dvěDruhý den ráno nás Bob opět překvapil - kolem klece a po celém koberci rozlítané peří, a všude rozlouskané proso. Nechápali jsme, jak mu mohlo vypadat tolik peříček, když to na něm nebylo ani poznat. A přes den to vypuklo, Bob slyšel vrabčáky v okapu a vší silou chtěl, aby ho slyšeli a věděli o něm. Vůbec se neobtěžoval kouknout před klec, jak tam stojíme a snažíme se ho rozptýlit pískáním, slabým tleskáním, no prostě jsme zkoušeli vše, co nás napadlo, jen aby se trošku zklidnil. Vřískal pořád. Nejspíš nás měl za blázny a raději si nás nevšímal. Navečer donesl syn andulku druhou, kamarád mu totiž poradil, že když budou dvě spolu, tak si spolu budou povídat potichu. Jen jsme se s manželem na sebe podívali a v duchu se modlili, aby řevu nebylo dvakrát tolik.

Druhý ptáček byl zelenožlutý a dostal jméno Tod. Taky byl moc krásný, a zase jsme se nemohli vynadívat. S obavami jsme ale čekali, jak se k sobě andulky budou mít a hlavně jestli už nebude takový křik. Bob s Todem seděli na větvičkách naproti sobě a jen po sobě pokukovali a ani nepípli. Nastal večer a ptáčci si už na sebe zvykli. Ze začátku se pošťuchovali, když seděli vedle sebe, tak jeden toho druhého shodil dolů. Dokonce i krmítka si rozdělili a běda, když jeden šel vedle - druhý ho hned přesměroval k tomu jeho. Před zrcátkem tancovali a už jen štěbetali, žádný křik nebyl. Všichni jsme se vyspinkali dorůžova. Po čase jsme je začali pouštět po bytě, tiše jsem trpěla, když proletěli mezi listy mé dvoumetrové difnbachie a očima hlídala skleničky, aby na nich nedej bože nepřistáli, nebo je neshodili. Ale naštěstí se jim oběma zalíbil lustr, nejspíš jako nejvyšší bod a tam po odlítaných kolečkách i odpočívali. A kytky ani skleničky jim naštěstí nic neříkaly. Létaly s přehledem.

Dnes už dokonce přiletí na zavolání jména a sednou si na rameno, někdy i na hlavu. To pak tahají za vlasy, nebo zobou jemně ucho. Když sedím u počítače, tak Bob přiletí, sedne si nahoru na monitor a snaží se sezobnout kurzor. Tod je mu vždy nablízku, sedne si opodál a hlídá ho a slabounce pípá, jakoby mu radil, jak kurzor chytit. Ptáčci jsou to taky pěkně mazaní a když poletují a někdo jí, sednou si na stůl vedle talíře a začnou se dožadovat taky. Jsou to naši miláčci, za nic bychom je nevyměnili a vůbec nám nevadí, že po celém pokojíku je peří a semínek dvakrát tolik - stejně se vysává.


BADAČA - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Andulka jedna, dvě:

Andulka jedna, dvě
Andulka jedna, dvě
Andulka jedna, dvě
Andulka jedna, dvě
Andulka jedna, dvě
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Vím, co je to mít zvířátko v bytě - máme králíka a morče a oba jsou už starší a na nás zvyklí, samozřejmě nějaký nepořádek udělají, i když teď už tolik ne. Ale je potřeba věnovat jim čas.
Obrázek uživatelky
profil
Hezky napsané,snacha má taky andulku ,ale ta bohužel nemluví
Obrázek uživatelky
profil
za milé komentáře Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moje kamarádka má anduláka ČIKA a panečku ten je ukecaný -ba dokonce umí odříkat celou básníčku kterou jej naučila. Takové články o zvířátkách přímo miluji
Obrázek uživatelky
profil
moje kamarádka má anduláka, i mluví,taky jim létá po bytě
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles