Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 03.06. 2024
Dnes má svátek Tamara
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mojuška - moje první vlastní kočička

10. 08. 2012 | Zvířátka

Mojuška je černá krátkosrstá kočka. Našla ji poblíž psího salonku jedna moje klientka a přinesla mi ji, ať rozhodnu o jejím osudu.

Koťátku bylo tenkrát asi 5 týdnů a bylo v zuboženém stavu. Mělo jakousi kočičí virózu, teklo mu z nosu, očička mělo slepené hnisem a kožíšek plný prachu. Vystlala jsem tenkrát čistý plastový kýbl papírovými utěrkami, opatrně do něj maličké položila a zavolala veterináře. Než přijel, koťátko jen spalo a spalo. Nechtělo jíst, ani pít. Zdálo se mi velice slabé a nebyla jsem si jistá, jestli se nám ho podaří zachránit. Po telefonu jsem proto veterináře požádala, ať s sebou pro jistotu vezme uspávací injekci, aby v případě, že už pro něj nebudeme moci nic udělat, dlouho netrpělo.

kočička MojuškaVeterinář přijel asi za 2 hodiny a koťátko se po vydatném spánku kupodivu zotavilo. Bylo čilejší a já optimističtější. Pan doktor mu naordinoval tabletky, kapky do očí a další léčba byla už jen v mých rukách.

Řídila jsem se doktorovými radami, několik dní koťátko léčila a krmila ho z injekční stříkačky, protože nebylo schopné samo pít, natož pak jíst. Ředila jsem mu kondenzované neslazené mléko s vodou. Postupně jsem ho přivykala na vodu z mističky a tuhou stravu. Začínali jsme nadrobno nakrájeným syrovým kuřecím a hovězím masem, pokračovali masem vařeným, kotěcími "pytlíčky" a nakonec pomalu přešli na kotěcí granule. Koťátko dostalo symbolické jméno Moja. Stejně tak se jmenuje i první gorilí holčička narozená v pražské ZOO a ve svahilštině toto krásné jméno znamená "První". A Mojuška je moje první vlastní kočička :-)

Moja byla od malička pěkný divoch. V náručí moc dlouho nevydržela, raději se "kočkovala" s našimi psy a stále něco prozkoumávala. Když jí nastala kočičí puberta, tak nás s oblibou okousávala a zkoušela výšky našeho bytu. Vždycky jsem trnula strachy, aby odněkud nespadla a něco si nezlomila.

Když byl Mojušce rok a kousíček, tak jsme ji nechali vykastrovat. Tento zákrok těžce nesla a pár měsíců s námi za trest nemluvila. Už jsme si mysleli, že jsme její důvěru načisto ztratili, když nakonec nastal obrat a z "divoké šelmy" se zase stala naše Mojuška. Hrozně se nám ulevilo. Moja sice už moc nevěří cizím lidem a nesnáší očkování, ale znovu ráda lehává na naší hrudi, miluje drbání za ouškama a když ji zavoláme, tak k nám běží jako o závod. Když ji pozoruji, jak se prochází po místnosti, její černý kožich se leskne a zelené oči jsou jako dva smaragdy, připomíná mi malou pumu.


Laugher - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Mojuška - moje první vlastní kočička:

Mojuška - moje první vlastní kočička
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Je vidět že jste šlechetný člověk,že jste se bezbranného tvorečka ujala.Ať se Vám oběma daří.
Obrázek uživatelky
profil
a ať se kočičce daříSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je krásná a kouzelná číča Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásná kočička. Sice jsem četla x příběhů na téma, jak bezcitní lidé odhodili zvíře kamsi a nebýt hodného a obětavého zachránce, tak by uhynulo, nicméně je dobré si neustále připomínat, že v tomto krutém a bezohledném světě existují lidé s dobrým srdcem, kterým není osud bezbranných tvorů lhostejný.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles