8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Naše soužití s pejsky - jak jsme začínali

19. 11. 2013 | Zvířátka
Když bylo našim dvěma dcerám 9 a 10 let, tak neustále žadonily, abychom jim pořídili nějakého pejska. Protože jsme oba s manželem vyrůstali na vesnici, kde jsme samozřejmě měli pejsky na dvoře, tak jsme věděli, co to bude obnášet, zvláště ve městě, a ještě k tomu v bytě. Zvážili jsme všechna pro a proti, a dopracovali jsme se nakonec k tomu, že pejska dětem pořídíme.

V tuto chvíli nastal však další problém. Jakou rasu? Fenečku nebo pejska? Co jsme však věděli, byla barva budoucího psího společníka. Bude to pes bílé barvy! Začali jsme pročítat inzeráty, a zaujal nás inzerát paní ing. Martiny Němcové, které jsme pak zavolali, a od ní získali první informace o této rase, kterou chová dodnes. Tak jsme se domluvili, že to bude ideální pejsek do naší rodiny, kde jsou už ne zcela malé děti. Tohoto rozhodnutí jsme nikdy nelitovali.

soužití s pejskyKdyž jsme si dojeli pro štěňátko, byli jsme překvapeni jejich krásou a temperamentem. Vybrali jsme si pejska Bena. Jeli jsme pro něj všichni vlakem - i s dcerami. Ta radost v těch dětských očích byla nepopsatelná. Dcery zároveň tímto naším rozhodnutím získaly lásku k pejskům i ostatním zvířátkům, což je do života velká deviza! Když jsme byli zaneprázdněni prací a různými povinnostmi při chodu domácnosti, tak se Benovi vzorně věnovaly, aby nepocítil samotu. Pěkně si s ním hrály, a za odměnu je měl moc rád, stále za nimi chodil, kam se jen pohnuly...

Ale i při sebelepší péči pejsek nemá tak dlouhý život, jako my lidé. Ve 13 letech odešel na věčnost. Opět jsme začali s manželem přemýšlet, zdali si pořídíme opět pejska. A protože nám bylo po pejskovi moc smutno, tak dlouho jsme se nerozmýšleli. Rozhodnuto bylo i o rase. Opět jsme zavolali naší paní chovatelce Martině, a k našemu překvapení měla zrovna narozené  štěňátko, které nemělo ještě ani jméno. Zamluvili jsme si ho, a dokonce jsme si pro něj mohli vybrat i jméno! Úkolem jsme pověřili své už dospělé dcery, které se rozhodly  pro jméno Chip. Nahlásili jsme to Martině, a ta se postarala o zápis.

Pro tohoto pejska už jsme jeli s jednou našich dcer autem. Když jsme přijeli k Martině, uviděli jsme dvě štěňátka bolonáčků, každé bylo z jiného vrhu. To větší byl Chip. Když jsme jej doma pustili, tak hned se porozhlédl po svém novém domově. Tesknil asi jeden den, a na druhý už se choval, jako by se u nás narodil! Opět začalo být u nás veseleji.

Čekali jsme do jeho 1. roku, zdali bude uchovněný. Když byl zbonitován, tak jsme s manželem začali přemýšlet i o fenečce do páru. Tato myšlenka se začala realizovat. Zase se volalo Martině, ale protože tentokrát neměla fenečky vhodné k Chipovi, který má těsný předkus, tudíž fenečka musí mít zoubky v pořádku, tak jsme čekali na další vrh. Asi po půl roce jsme se dočkali, a narodila se fenečka, které paní chovatelka dala jméno Marilyn. Marilyn se zoubky vyvíjely v pořádku a bylo jasné, že se stane naším dalším psím společníkem.

Jeli pro ni tentokrát manžel s dcerou autem do Olomouce, kam ji Martina dovezla. Po příjezdu k nám tesknila asi 2 dny, potom už se začala vybarvovat. Žádný jiný pes nevymýšlel tolik lumpáren jako ona. Nesčetněkrát nás natolik rozesmála, že jsme zapomněli i na běžné starosti. A protože vyrůstá do krásy, tak jezdíme na výstavy, kde sklízí zatím úspěchy.

Naši pejsci dostávají vše, co pes, který má být zdravý a krásný může dostat. Počínaje krmivem a psí kosmetikou, konče naší láskou. Protože už s tímto plemenem nějaké zkušenosti mám, plemeno mohu jen doporučit. Jsou to velice učenliví pejsci, domácí klauni, protistresoví a  hodně přítulní a dokáží člověka dostat z chmurných chvil.

 

Anicka59 - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Naše soužití s pejsky - jak jsme začínali:

Naše soužití s pejsky - jak jsme začínali
Naše soužití s pejsky - jak jsme začínali
Naše soužití s pejsky - jak jsme začínali
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Kde nemá, neví oč přichází.Tolik lásky dávají nezištně, nic nečekají, prostě páníčka milují.
Obrázek uživatelky
profil
Promin mi ohodnocení.Myslela,jsem že se může postupně klikat až kam chci a ted už to nejde změnit.Krásný článek,prosím piš o pejskách další.Mě je skoro 55let a pejskové mě provázají od 12let,kdy po několika letech prošení a vodění domů zatoulaných pejsků,rodiče dovolili pejska mít.
Obrázek uživatelky
profil
Krásně a s láskou napsané, i fotka je úžasná.
My pejska nemáme v bytovce, ale synové mají Jorkšíry. Tak piš další články.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jasně, příběh jsme prožili přece společně....a stálo to za to
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkně napsáno a protože tě znám tak vím že i úpřimně už se moc těším na druhý příběh Smajlík však víš SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles