Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rostliny chtějí být také IN?!

10. 04. 2009 | Moderní bydlení
Pokud právě přemýšlíte, do čeho zasadit či přesadit vaše milované květinky, stromečky a rostliny vůbec, abyste vytvořili zajímavý exteriér či interiér, pak pro vás máme skvělý tip, který možná právě v tomto jarním období využijete.

Nestárnoucí klasika nebo nuda?
Nikoho jistě nepřekvapí, pokud uvidí květiny růst v plastovém květináči. Nejen, že to nikoho nepřekvapí, ale také to ani nikoho příliš neohromí. Nádoby z plastů patří k nejběžnějším a jistě také k nejlevnějším, ale pokud chceme, aby náš byt, balkón, terasa či zahrada vypadaly k světu, plastové květináče prostě nestačí. O něco zajímavěji působí hliněné či kameninové nádoby. Ty se ale nehodí všude. Nejvhodnější je pro ně zahrada či větší terasa. Do okolního prostředí musí stylově zapadnout a to se ne vždy daří. U hliněných květináčů vznikají často na povrchu prodyšných, neglazovaných hliněných nádob minerální výkvěty vymyté z hlíny nebo vyplavené z roztoků hnojiv.  Někteří o vytvoření takovéto patiny usilují, mnoho lidí ale pokládá tento jev za ošklivý.

Tyto nádoby, zvláště pak kameninové, jsou opravdu hodně těžké, takže je manipulace s nimi spíše problémová. Lehčí bývají nádoby ze dřeva. Zdálo by se, že dřevěné nádoby jsou skvělým kompromisem. Ale nesmíme zapomenout, že jsou v závislosti na kvalitě různě náchylné k vlivům vlhkosti a povětrnosti. Také jejich údržba není úplně jednoduchá. Všechny vyjmenované možnosti, kam rostliny umístit, mají svá pro i proti. Jedno však mají společné - jsou již okoukané. Je načase vpustit do našich bytů, balkónů a zahrad všeovládající módní trendy a nechat se alespoň trochu svézt na jejich vlně.

Nerezové květináče – spojení přírody a designu
Vše podléhá módě, a tak i na trh květinových nádob přichází novinky, o kterých stojí za to vědět. Když vybíráte nádobu, záleží především na jejím vzhledu, ale musíte vzít také v úvahu, kam ji postavíte a co v ní poroste. Nenovějším trendem jsou nerezové květináče, které díky vzájemnému propojení přírody s designem nabízejí něco zcela výjimečného. Nové a moderní pojetí celkové úpravy povýšily obyčejný květináč na designově zajímavý doplněk do každého prostředí. Vybírat můžete z různých tvarů a velikostí.

Pokud byste však v nabídce nenašli květináč podle vašich představ, je možné si nechat vyrobit přesně takové, jaké si přejete. Oproti velkým obchodním řetězcům může soukromý výrobce díky vlastním výrobním linkám flexibilně nabídnout a zhotovit květináče dle přání zákazníka.

Květináče ve tvaru krychle či kvádru jsou vyrobené z nerezové kartáčované oceli, která jim zaručí dlouhodobou životnost a navíc není třeba pravidelná údržba. Jsou vodotěsné a substrát do nich můžete vkládat buď přímo, nebo v dalším vnitřním květináči. Ti, kteří by chtěli svůj interiér ozvláštnit i nějakým zajímavým provedením, mohou zvolit nerezový květináč atypického tvaru, který lze v různých výškových variantách vzájemně kombinovat. Ten je tvořen dvouplášťovým skeletem, do kterého se zemina umisťuje přímo.

Další novinkou je kónický nerezový obal na květináče. Obal je tvořen pláštěm z oceli s mezipodlážkou, která umožní snadné usazení rostliny či aranžmá. Obal je vhodný jak do interiérů, tak i exteriérů. Velikou předností je jeho stabilita a nízká hmotnost. Povrchová úprava z nerezu navíc poskytuje dokonale moderní styl 21. století. Snoubí se v něm totiž praktičnost, funkčnost a jednoduchá až strohá elegance. Sériově vyráběné květináče lze pořídit od 980,- Kč do 9.900,- Kč.

Zdroj: Kasper

Lydias
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !