Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2024
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rozhovor s Davidem Bromstadem, hvězdou designérské show Hry s barvami

9. 09. 2011 | Úspěšní lidé
Váš nový pořad na stanici FLN (Fine Living Network) se jmenuje Hry s barvami – máte pocit, že lidé používají u sebe doma dost barev?
Ne, myslím si, že většina lidí dost váhá, pokud mají použít barvy u sebe v domě nebo v bytě, ale díky Bohu za to! Jinak by tento pořad nemohl vzniknout a my se tady nebavili!

O čem konkrétně Váš pořad bude?
V každém díle navštívím se svým týmem domov někoho zajímavého. Ti všichni potřebují do svých příbytků vnést trochu barevnosti a taky trochu povzbudit, dodat odvahu při dekoraci domu. Mojí rolí při tom je podpořit je v tom, dodat jim odvahu.

Myslíte, že se lidé bojí použít doma výrazné odstíny?
Ano, rozhodně. Nevím proč, ale někteří lidé mají skutečný strach z barev. Vždycky říkám, přidat barvy lze i jednoduše pomocí doplňků, polštářů, přehozů, apod.

Jaké jsou dnes v dekoraci trendy? Jaký vliv mají Evropa, Střední východ, Amerika?
Já osobně miluji spojení afrických a španělských stylů, které jsou v současnosti velmi populární, zejména ve tkaninách. Jasné italské linky jsou populární stále, jak by také ne, jsou tak krásné! Země Středního východu rovněž obohacují svět designu spoustou krásných vzorů a vzrušujících barev. Snaží se design rozvíjet a investovat do něj, to jim dovoluje zkoušet odvážné změny, to se mi na tom libí!

Pokud ale vyzdobíme svůj pokoj zářivými barvami a odvážnými doplňky, dá se v takovém místě vůbec relaxovat?
Ano, může. Když vymalujete zeď výraznou barvou, můžete ji spojit s neutrálním nábytkem a barvu tak zmírnit. Ale výrazné barvy jako takové neznamená, že byste v pokoji nemohli odpočívat.  

Jak tedy barvy naši náladu ovlivňují?

Barvy naši náladu ovlivňují mnoha způsoby. Mohou navodit pocit klidu a pohodlí, stejně jako vybudit aktivitu. Všechno záleží na barvách a na tom, jak vnesete do svého světa. Navíc se domnívám, že je to velmi individuální, to navíc platí pro úplně celý design. Před jasnou purpurovou barvou se možná budete chtít schoulit a třeba si číst knihu, někoho jiného klidně může roztančit. Je to jen o vás a o vašem stylu.

Na stanici FLN budeme brzo vysílat seriál Design Star, který je celý o tom, jak se z vás stala slavná televizní hvězda designu. Jak jste přišel na to stát se jedním ze soutěžících?

Přemluvil mě k tomu kamarád.

Bylo to pro náročné, co pro vás bylo největší výzvou?
Nejvíce asi práce před kamerou, to bylo nejvíc stresující.

Navrhujete také pro celebrity?
Chci, aby se všichni moji klienti cítili jako celebrity.

Máte tip, jak si každý může vylepšit svůj domov a neutratit za to celé jmění?
Určitě, můžete změnit barvu na zdi, přidat pár zajímavých polštářů, přehozů nebo povlečení. To všechno nic nestojí a pomůže vám zvýraznit vaše obydlí. Také se dá nakupovat chytře! Pokud se v obchodě zamilujete do nějakého pěkného kousku, počkejte si, až ho zlevní. Sledujte nabídky na internetu, snadno tak vychytáte pěknou slevu. Navíc katalogy a nákupní centra nejsou jediným místem, kde můžete narazit na pěkné kousky. Zkuste zajít třeba do vetešnictví nebo na bleší trh ve vašem okolí, zkuste najít něco odvážného!

Poradíte divákům pět nejlepších tipů, jak jít na zkrášlení svých domovů?

1)    Buďte sami sebou! Pokud se vám něco nelíbí, nejste to vy!
2)    Upravuje místnosti podle toho, jak je používáte. Pokud nikdy nevečeříte sami, nepořizujte si klasickou jídelnu. Vytvořte místo, které bude sedět vám i vaší rodině a přátelům, místo, kde se zároveň pobavíte.
3)    Bavte se při tvoření! Pokud vám tvorba nepřináší radost, míjíte celý smysl kreativity.
4)    Zkoumejte a připravte se předem! Vždycky si dopředu naplánujte, co hledáte, když jdete nakupovat. Stejně tak si změřte plochu, kam chce novou věc umístit. Není nic horšího, než krásná pohovka, kterou nakonec nemáte kam dát.
5)    Zapojte své přátelé! Požádejte je o pomoc, pohovořit si s někým, koho máte rádi, vás vždycky naučí mnoho o sobě.

Vy také rád cvičíte – máte rád i tu praktickou (fyzickou) část vaší práce?

Neřekl bych, že je to tak moc fyzické práce. Musíme sice někdy hýbat s těžkým nábytkem, ale mně to nevadí.

Kdybyste nebyl designérem, co byste dělal?: Jaký máte plán B?
Já jsem se narodil jako umělec a vždycky jím budu! A prostě se stalo, že právě teď je moje umění zkrášlování domovů v televizi.

Zdroj: Hry s barvami,
každý pátek od 21 hodin na stanici FLN


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
moj taky a ..... já tam sama chudák SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ložnice na fotce je nádherná...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles