Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

S výživou zdravě po celý rok

2. 01. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: S výživou zdravě po celý rok
Autor: Mgr. Ing. Diana Chrpová
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2009
Rozměry: 140 x 210 mm
Počet stran: 136 str.
Cena: 189 Kč

Prakticky denně slyšíme varování lékařů, že každý druhý člověk v České republice umírá na kardiovaskulární onemocnění. Obyvatelé naší republiky jsou na předním místě v onemocnění rakovinou tlustého střeva a konečníku. Existuje samozřejmě řada příčin tohoto nepříznivého zdravotního stavu naší populace.

Jednou z nich je i nesprávný životní styl, včetně špatných stravovacích zvyklostí. Renomovaná česká autorka, Mgr. Diana Chrpová vám proto přináší s-vyzivou-zdrave-po-cely-roknávody a zaručené rady, jak zdravě jíst a zůstat fit. Ve své zbrusu nové publikaci vám poradí, jak se stravovat během celého roku, měsíc po měsíci. Získáte cenné informace, která jídla jsou v daný měsíc nejvhodnější a z jakých potravin by se měl skládat váš jídelníček. Autorka nezapomněla ani na vzorové jídelníčky a na odlišnosti týkající se těhotných, dětí a nemocných. Za celé nakladatelství vám přejeme příjemnou zábavu u vaření a především dobrou chuť!


Obsah knihy S výživou zdravě po celý rok:


Energetická a biologická hodnota stravy
Bílkoviny ve výživě
Hubnutí nejen po Vánocích
Zelenina a ovoce v zimě
Sacharidy ve výživě
Výživa při nemocech z nachlazení, chřipce, viróze, infekci močových cest
Tuky ve výživě
Cholesterol
Vitamíny
Minerální látky
Antioxidanty
Bylinky v kuchyni
Vláknina ve výživě

Zelenina a ovoce v létě
Hygiena výživy
Jídelníček o dovolené

Ukázka z knihy S výživou zdravě po celý rok:

Zelenina a ovoce v zimě
Od malička slýcháme "Jez ovoce a zeleninu, potřebuješ vitaminy!" To je samozřejmě pravda, ale kde tyto úžasné plody nasbírat v lednu? My je naštěstí sbírat nemusíme, jsou jich plné obchody i v lednu, avšak za ceny, které nejsme zvyklí za ovoce a zeleninu platit. Tyto ceny za zboží, které je většinou dovážené, být vyšší logicky musí. Nehrajme si na pohádku "O dvanácti měsíčkách", kdy nám jahody zadarmo donese hodná Maruška. Ceny ovoce a zeleniny v zimě ve srovnání s cenami některých potravin, které nemusí být součástí našeho jídelníčku, nejsou tak nekřesťanské, jak se na první pohled zdá.
Například v některých cukrárnách koupíte ovocno-tvarohový dort za 36 Kčza stejnou cenu v zimě pak 1,5 kg pomerančů nebo 0,5 kg broskví nebo pěkný velký hrozen vína bez pecek. Nikde ovšem není psáno, že musíme v lednu jíst ovoce a zeleninu, která dozrává našim pěstitelům v létě. Jak to dělali v zimě naši předkové? Konzumovali to, co šlo uskladnit nebo nějakým způsobem konzerovat. Z oboce to byla jablka, kompoty, sušené švestky, křížaly, proslazené višně. Ze zeleniny to byla uskladněná kořenová jako mrkev, celer, petržel, pastinák, pak cukety a jiné dýně, hlávkové zelí, kapusta, nakládaná zelenina jako zelí a okurky.


Tuto k nihu S výživou zdravě po celý rok koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.

PetraC
ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !