Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Saunovací čepice

29. 01. 2023 | Vaše příběhy

Miluji saunování. Do sauny chodím roky a snažím se tam chodit pravidelně. Když mi bylo dvacet, třicet,… tak jsem neměla žádné problémy. A to jsem chodila do sauny i dvakrát týdně. Nyní jsem starší, nemám tolik času, sauna zvýšila cenu, která se vyšplhala alespoň v případě našeho města do astrologických výšin, a tak saunu nenavštěvuji tak pravidelně. Přesto když můžu, jsem tam.

Jen delší dobu pozoruji, že pokaždé, když přijdu domů, dostaví se do několika minut celkem silná migréna. Zpočátku jsem se ji snažila následně zaspat. Málokdy se to ale podařilo. Stalo se tak samozřejmostí, že mé návštěvy sauny byly spojeny s pravidelnou dávkou analgetik.

Při jedné návštěvě sauny spojené se saunovými rituály jsem se doslechla o saunovacích čepičkách.

Dozvěděla jsem se, že saunová čepice není jenom doplněk, který můžete předvést ostatním. Čepice do sauny  by se měla nosit především z ochranných důvodů - plstěné (nebo někdy i bavlněné) pomůžou chránit hlavu před vysokými teplotami. V tomto případě jde hlavně o vlasy a jejich kořínky - přehřátá a mokrá struktura vlasů může být mechanicky poškozena vlivem takto vysokých teplot, jako je tomu v sauně. Čepice jsou proto určeny k ochraně pokožky hlavy a vlasových folikulů před přehřátím a jsou doporučeny zejména pro ženy s dlouhými a bujnými vlasy. Pokud se o své vlasy pravidelně staráte, s občasným saunováním párkrát do měsíce si hladce poradí samy. Ale pravidelné saunování dává vlasům zabrat. Čepice do sauny navíc předcházejí i často se vyskytujícím bolestem hlavy, které také bývají vedlejším účinkem saunování.

Po tomto zjištění jsem měla jasno. Čepici si musím pořídit! S výběrem mi pomohl internet. Pár kliknutí, a čepice byla objednána. Do tří dnů byla doma. Včera jsem saunu navštívila již s novým doplňkem. Moc jsem tomu nevěřila, zvláště když mě od rána hlava malinko pobolívala. V sauně jsem seděla jako malý sádrový trpaslík, přesvědčená o tom, že strhávám pohledy druhých. Neznalost druhých mě ale nemohla zviklat. Domů jsem přišla v dobré náladě. Jako vždy jsem měla dobrý pocit, že jsem něco udělala pro své zdraví, ale hlava mě ten den skutečně nebolela. A nebolí mě ani dnes. Premiéra se mé čepičce povedla. Už se proto těším na další návštěvu své milované sauny.


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Saunovací čepice:

Saunovací čepice
Saunovací čepice
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
v sauně jsem byla asi třikrát,nikdy mě hlava nebolela,možná tím že jsem tam dlouho nevydržela,čepička originální
Obrázek uživatelky
profil
Nikdy by mě nenapadlo, že může mít sauna taky vedlejší účinky.
Hlavně, že jsi to vyřešila a nemusíš se sauny kvůli tomu vzdát.
Obrázek uživatelky
profil
zde je vidět, že člověk se fakt celý život učí něčemu novému.
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavý a inspirující článek.Jistě vám to moc slušelo.A příště určitě uvidíte ,jak se pokrývka hlavy osvědčí.Perfektní nápad i když docela logický a jednoduchý.¨
Já bohužel saunu nesnáším.Vždy ,když jsem saunu navštívila tak jsem nemohla dýchat.Mrzí mě to.Určitě by to prospělo tělu Přeji další bezproblémové návštěvy sauny.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles