8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Scény nudné a předvídatelné

2. 01. 2016 | Vaše příběhy
Už když jsem byla malá, mladší sestra se se mnou nechtěla dívat na žádné filmy nebo pohádky. Důvod byl prostý, některá z postav něco udělala /řekla/ a já už jsem prorokovala, jak film dopadne.

Tato vlastnost mi zůstala dodnes. Proto nesleduji americké romantické filmy (s výjimkou jednoho zkouškového, kdy byl můj mozek nepoužitelný a já nic jiného, než podobně jednoduché filmy sledovat nezvládala - ty složitější bych si prostě nevychutnala). Nemusí se však vždy jednat o scénu, která si říká o to, aby každý věděl, jak dopadne například známé „Promluvíme si o tom, až se vrátím“, nebo „Toto je má poslední mise“,  kde všichni víme, že už si nepromluví a mise je opravdu poslední. Třeba při sledování seriálu Dexter mi byl od druhé scény podezřelý doktor. A proč? Pacient pronesl, že ho doktor dal pěkně dohromady. To stejné s novinářkou a Trinity vrahem. Podobných seriálů a filmů je nespočet.

scény nudnéProto mám ráda filmy, kde nevím, jak to dopadne. Nebo také pokud nějaký film boří zažitá hollywoodská klišé. V Jurském světě to byl polibek na rozloučenou, který se nekonal, protože slečna měla přítele. Ve Špionovi to byla hláška „ty krávo“, když mu vyhodila kufřík s diamanty. Žádný duchaplný proslov, prostě upřímná reakce. V jiném filmu zas auto neprojelo americkou bránou z pozemku, prostě brána to vydržela a auto ne.

Film, který splnil mé veškeré požadavky a já opravdu do poslední chvíle nevěděla, jak se to děje a na konci filmu jsem se si to snažila poskládat dohromady, byl Dokonalý trik. Tento film jsem si troufla po určité pauze pustit i podruhé, což u jiných filmů nedělám, když mi je jasné, jak dopadnou už při prvním zhlédnutí.

Další filmy, které můžu sledovat bez proroctví jsou komedie, ale ty dobré. Z komedií se mi líbilo Co jsme komu udělali (původně jsem tomuto filmu moc nefandila) a nebo komedie, kterou zatím nic nepřekonalo a asi ani dlouho nepřekoná Nedotknutelní, což byla komedie podle skutečného příběhu a jak víme, tak život je nejlepší spisovatel a pokud se k dobrému příběhu dostanou dobří režiséři, scénáristé, herci... zaručeně to musí být pecka.

Přála bych si více podobných filmů, snad se někdy dočkám i nějakého dalšího. Doufám, že nás náročných diváků je více a filmaři natočí něco, u čeho opravdu zapojím své mozkové závity.

Prastenec - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Scény nudné a předvídatelné:

Scény nudné a předvídatelné
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Zkuste se podívat na POČÁTEK - tvůrce je pan Nolan, který režíroval i Dokonalý trik. Oba dva filmy jsou skvělé!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles