Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Se psem v dlouhých chvílích: Buďte spolu aktivně

21. 05. 2020 | Zvířátka
-Komerční sdělení-

V těchto dnech se více než kdy jindy ukazuje, jak úzce propojení jsme s přírodou a jak jsme závislí na zdravém pohybu pod širým nebem. A s přibývajícími slunečními paprsky můžete i vy spojit čas strávený s nejvěrnějšími parťáky a sportování. Máme pro vás tipy na sporty, které zaručeně příjemně unaví vás i vaše psy.

Než se pustíte do společného sportování, zvažte věk, velikost a fyzickou kondici pejska. „U některých věkových skupin, například u štěňat nebo psích seniorů, je doslova nevhodná přemíra pohybu. Naopak existují plemena, která ve středním věku bez sportu jen těžko vyčerpáte,“ vysvětluje Martin Kváš, odborník na výcvik a výživu psů. Pokud si nejste výběrem sportu vzhledem ke svému mazlíčkovi jistí, můžete se poradit s odborníky značky Brit v poradně na www.krmivo-brit.cz.

Krmivo BritJedním z nejjednodušších způsobů, jak každodenní pohyb promítnout do společné zábavy, je společná procházka. Ale abyste kladli vyšší nároky na kondici sebe i svého psa, vyzkoušejte cani-cross. Potřebujete k tomu jenom speciální vodítko, díky kterému budete mít psího kamaráda uvázaného u pasu a uvolníte si tak ruce k tempování při pohybu.

Pěšky, nebo na kole, hlavně spolu


Pro začátek střídejte rychlou chůzi a běh, budete tak mít možnost se vzájemně sladit. Stačí deset minut jít, pět minut běžet a tento cyklus opakovat třikrát za sebou. Společně tak strávíte třičtvrtě hodiny v příjemném tempu. Postupně poměr chůze a běhu otáčejte ve prospěch běhu. Takovou aktivitu můžete realizovat prakticky s každým plemenem, které má rádo pohyb, jen dle jeho velikosti a fyzické kondice vybírejte vhodný terén a délku trasy.

Jestli jste si při vedení svého psa poněkud jistější, můžete vyzkoušet i bikejoring – tedy jízdu na kole se psem. Vašeho čtyřnohého kolegu samozřejmě čeká mnohem náročnější pohyb, proto dbejte na postupné přidávání délky trasy i na výběr náročnosti. Pokud společně vybudujete dobrou kondici, bude vás pes dokonce „táhnout“ k větším výkonům. Hodit se vám bude pružinový adaptér na vodítko, jenž se umisťuje na řídítka kola.

Pozitivním výcvikem ke společné spokojenosti


Při běhu i jízdě na kole nezapomínejte, že pejsek bude při aktivnějším životním stylu o to víc potřebovat výživu bohatou na bílkoviny, antioxidanty a podporu kloubů a chrupavek. Tato kritéria splňuje například holistické krmivo Brit Fresh, které obsahuje 40 % čerstvého masa, nebo třeba pamlsky Brit Care Dog Functional Snack Mobility Squid. Ty jsou zdravou odměnou právě pro případy zvýšeného pohybu a obsahují funkční složky jako jsou laktobacily, fulvovou kyselinu a extrakt z cukrového melounu.Krmivo Brit

Pokud máte v okolí psí hřiště, můžete se svým chlupáčem vyzkoušet agility, tedy překonávání překážek psa dle pokynů. Tento sport rozvíjí (jak napovídá název) nejen agilitu (tedy aktivitu) psa, ale i poslušnost, vzájemné spojení a se správným pamlskem i společnou zábavu. Trénovat jednotlivé povely ale můžete i bez překážkové dráhy, stačí mít kapsu nabitou třeba Brit Training snacky, chuťově motivujícími a zároveň kaloricky vyváženými pamlsky, pro které váš čtyřnohý miláček svede doslova psí kusy.

Na tréning poslušnosti stačí vybrat odlehlou louku, a kromě přivolání a klasických povelů jako „sedni“ nebo „lehni“ spolu cvičit věci, kterým jste se jindy neměli čas tolik věnovat. Třeba chůzi u nohy, nebo povel „zůstaň“. Výcvik od A do Z a další inspiraci najdete na stránkách www.trainingtips.eu.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Se psem v dlouhých chvílích: Buďte spolu aktivně:

Se psem v dlouhých chvílích: Buďte spolu aktivně
Se psem v dlouhých chvílích: Buďte spolu aktivně
Se psem v dlouhých chvílích: Buďte spolu aktivně
Se psem v dlouhých chvílích: Buďte spolu aktivně
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles