Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šéf na grilu - Za kuře pod cihlou vás nikdo cihlou nebací

27. 06. 2011 | Televizní tipy
Přicházejí prázdniny a pod šéfovým vedením se během sledování pořadu z diváků stali mistři grilu. Nakonec ještě pár specialit z moře a pár bizarních kuřecích receptů, aby hosté měli něco ze života. Naučili jsme se grilovat maso hovězí, vepřové, od kosti, ryby, nyní přijde řada hlavně na mořské plody a další suroviny, které nebudou úplně levné, o to důležitější je bezchybné provedení.

Zdeněk Pohlreich začne focacciou plněnou několika kvalitními italskými sýry a pokapanou lanýžovým olejem. Pokračuje kalamáry na grilu, marinovanými krevetami, po nichž se jen zapráší, zcela dostupné a přitom zábavné a výborné je „kuře na pivní plechovce“ nebo „kuře pod cihlou“.

Poslední šéfova rada zní: „Grilujte chytře, s nápadem a ničeho se nebojte!“ Pošesté a naposled s Šéfem na grilu v pondělí 27. června ve 21.20 na Primě!

Kalamáry na grilu nejsou nedostupné, ale musejí se před grilováním dobře očistit. Šéf předvede jak na to, musejí se vyndat kost a vnitřnosti, odříznout hlavička. S přípravou bychom neměli po nákupu váhat, protože mořské plody podléhají zkáze bohužel ještě rychleji než ryby. Kalamáry se dělají rychle, jakmile se zkroutí, jsou hotové. Patří k nim česnek, citron a zelená petržel.
Marinované krevety začnou také nezbytnou očistou, pozor si dáme hlavně na střívko, které musíme celé vytáhnout. Kupujeme krevety šedé, ty růžové jsou už předvařené. Marinujeme je v sezamovém oleji a opraženém sezamu, který tím získá na chuti, rozetřeném česneku, pokrájeném pórku, koření pěti vůní a sladké chilli omáčce. Voní to až z obrazovky; že je kreveta hotová, poznáme podle toho, že pouští šťávu. Lépe je udělat mořské plody méně nežli více, musejí být ale čerstvé. Marinádu přecedíme a necháme zredukovat na omáčku, již podáváme ke krevetám s množstvím nahrubo posekané zelené petržele a citronem. „Kdyby takhle vypadal Vetřelec, tak chci být Sigourney Weaverová,“ pochválí si dílo šéf.

Kuře na pivní plechovce hodně osolíme a necháme několik hodin v chladu rozležet v marinádě z kmínu, koriandru, chilli a sladké papriky. Pivo otevřeme a kuře narazíme na plechovku. Asi hodinu a půl je tak udíme pod pokličkou na ovocné štěpce, pivo se mezitím úplně vypaří a zevnitř samo jakoby podlévá maso. Festival kuriozit pokračuje starověkým etruským receptem.

Kuře pod cihlou si musíme částečně vykostit, rozevřít, zploštit a okořenit. Cihlu zabalíme do alobalu a maso jí zatížíme, co chvíli obracíme. Cihla se rozehřeje a maso se peče půl až tři čtvrtě hodiny z obou stran. Mezitím Zdeněk Pohlreich připraví přílohu, italský salát panzanella z bazalky, nakrájených rajčat, okurky, oleje, cibule a osmažených krutonů bílého chleba.

A co ugriluje na samý závěr? První pochoutku bretaňských rybářů, když se vrátili s úlovkem na břeh. Slávky na jehličí se pro jistotu konzumovaly jako první. S trochou másla jíme jen ty mušle, co se otevřou. „Chci být bretaňským rybářem,“ svěřuje se mlsně šéf, který si s Halinou Pawlowskou povídá naposledy o úrovni jídla doma a v cizině a srovnává strávníky a kuchaře tuzemské se zahraničními. A ani v šestém díle si šéf nebere servítky. Proč v Čechách kvete gastrokutilství a nikoliv gastroturistika? Podle Zdeňka Pohlreicha možná i proto, že se u nás nemůže pít za volantem. Šéf by byl pro, aby se s malým množstvím alkoholu mohlo řídit. A natvrdo také odpoví na otázku, co si občas myslí o Češích.



Zdroj: Prima

Gabriela Straková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Šéf na grilu - Za kuře pod cihlou vás nikdo cihlou nebací:

Šéf na grilu - Za kuře pod cihlou vás nikdo cihlou nebací
Šéf na grilu - Za kuře pod cihlou vás nikdo cihlou nebací
Šéf na grilu - Za kuře pod cihlou vás nikdo cihlou nebací
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
kuře na plechovce určitě vyzkoušímSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles