Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ano, šéfe - 1.díl - Scandinavia, Svitavy

1. 09. 2011 | Televizní tipy

Komu svitne ve Svitavách?


Zdeněk Pohlreich se vrátil k osvědčenému formátu a diváci se mohou těšit na další, tentokrát prý zaručeně poslední řadu reality show Ano, šéfe! O to výživnější ale křižácké tažení po českých a moravských restauracích bude. Začínáme ve Svitavách v restauraci Scandinavia, která během natáčení změní interiér i název. Mladý majitel, který v malebném městě vlastní ještě jeden, ovšem prosperující podnik, si kousek od náměstí stěžuje na malou návštěvnost a velkou konkurenci.

Večeře jsou opravdu rodinné, vydají tu tak čtyři až osm porcí. V čem je zakopán pes? V kuchyni? V poloze, v interiéru či v cenách? Jak to vidí šéf a jaké řešení majiteli odteď už Černé kočky navrhne, uvidíte ve čtvrtek 1. září ve 21.20 na Primě.
 
Šéf brblá už před vchodem. Prý modrá barva a hospoda – to nejde dohromady. Cedule neukazuje nikam a interiér evokující sever, plný lyží, sněžnic a kožešin, působí i v deštivém létě absurdně. „Tady snad vrcholí lyžařská sezona,“ kroutí hlavou buditel českých restaurací. A aby v tom mohl pokračovat, dá si z jídelního lístku ty největší blafy. Na menu ho překvapí staročeská vepřová kotleta, skandinávské caprese, dokonce že by do Skandinávie zavítalo i kuře tandori? Je jasné, že název nekoresponduje s menu – a jde i o další velkou chybu: když si nový majitel ponechá název neprosperujícího podniku.

Šéf sjede přidrzlého číšníka a personál včetně nesebevědomého majitele ujistí, že „tenhle pořad neslouží jako jednoduchá a laciná reklama podnikům, kde jsou všichni geniální a jejich jediný problém je ten, že tam nikdo nechodí. Protože jedno německé přísloví tvrdí, že „ti dobří mají sezonu pořád“. V kuchyni jen těžce zvedá morálku triu vysmátých mládenců v rondonech, naučí je i diváky vejce Benedikt, omeletu a mnoho dalšího.

Při ping-pongu a fotbalu s personálem udělí pár cenných profesních rad a postřehů ze života. Majitel například dostane úkol určit šéfkuchaře, protože kuchyně evidentně postrádá pána, vymyslet nový název restaurace a změnit vlastní dress code, aby pan Šplíchal vypadal „že jde do práce, a neodběhl si jen tak z pláže“.

Nové menu ochutná a posoudí slavný svitavský šéfkuchař Václav Šmerda, kuchař roku 1996. Je plno, ale suroviny došly, v mrazáku už nejsou ani hranolky, nakupuje se tak osmnáctkrát denně. Jak se vyrovnají se zátěžovým obědem? Těžce. Jeden z kuchtíků dokonce spálí Zdeňkovu fotku nad hořákem; že by inspirace Sinéad O'Connor, která kdysi roztrhala portrét papeže? A jak dopadne návrat o jarmarku? Je narváno, splnil ale majitel všechny úkoly, které dostal od šéfa? Vyslouží si Tomáš, povýšený na šéfkuchaře, hvězdičku? Sledujte, zda Černá kočka přestane nosit smůlu a stane se místem, kam si místní rádi najdou cestu za dobrou krmí.


Zdroj: Prima

Gabriela Straková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to jsem na to zvědavá, jak to dopadne. Těším se Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles