Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Skončilo natáčení nového českého filmu Jarmareční bouda

23. 06. 2008 | Televizní tipy
Nový celovečerní film Jarmareční bouda je dotočen. Režii měl pod patronátem Pavel Dražan, s kamerou si bravurně pohrál Diviš Marek, který už získal Českého lva za film Štěstí.

Film Jarmareční bouda je postaven na osobitých hereckých typech. V hlavní roli diváci uvidí Jaroslava Duška, Dana Bártu či Pavla Lišku. Střihu filmu Jarmareční bouda se nyní zhostil Jiří Brožek, za kterého mluví nespočet celovečerních filmů a s tím spojených ocenění.

Scénář filmu Jarmareční bouda, který sami tvůrci označují za nezávislý, byl inspirován svým stejnojmenným předchůdcem z roku 1982. Film Jarmareční bouda bude vyprávět o lidské pýše, krutosti a nesnášenlivosti, významnou roli zde hraje jak výběr hereckých vzorů připomínající Felliniho filmy, tak také volba hudby, která příběhu dodá zcela specifický výraz.

Jarmareční bouda„Věříme, že film vzbudí stejnou pozornost jako v době svého vzniku a že svou výjimečnou atmosférou zapůsobí na stále širší spektrum mladých diváků, kteří vyhledávají filmy s hlubším poselstvím,“ přeje si režisér Pavel Dražan.

V tuto dobu se pracuje ve střižně, kde se práce ujal proslulý střihač Jiří Brožek. Ten má za sebou asi 130 celovečerních filmů. Pro představu jmenujme alespoň snímky A bude hůř, O rodičích a dětech či Obsluhoval jsem anglického krále. Z herců zaujme Jaroslav Dušek, který zde hraje roli člověka, osobu Evžena ztvárnil nadaný hudebník Dan Bárta a principála představuje oblíbený Pavel Liška.

„Při natáčení jsme kladli velký důraz na výtvarné zpracování snímku a pro postprodukci platí stejné pravidlo. Maximální pozornost budeme věnovat detailům a prvkům, které dokreslují děj, tak aby vše splnilo cíl, který jsme si dali. Většinou se jedná o obrazové dokončovací práce – střih, výroba trikových záběrů a kopií, laboratorní zpracování, kompletní namluvení dialogů, ruchů, atmosfér a nahrání hudby,“ popisuje Pavel Dražan. Zvuk je též důležitou uměleckou výrazovou složkou filmu Jarmareční bouda.

Jarmareční boudaZačátkem roku, než se film začal realizovat, probíhaly prohlídky míst, výběr vhodných lokací a jejich zajištění. Nebyly podceněny ani castingy herců, neherců, komparsu či příprava natáčecího plánu a výroba technického scénáře. Samotné natáčení proběhlo v březnu a dubnu během 16 natáčecích dnů. Realizace probíhala v exteriérech blízkého okolí Prahy a Berounska. „Vše se odehrálo v přátelské, avšak intenzivně pracovní atmosféře,“ komentuje Pavel Dražan.

„Do postprodukce se dostalo kolem 14 hodin velmi zajímavého materiálu, z kterého je potřeba vyrobit 80minutový film do kin. Nepoužitý natočený materiál bude využit jako bonusový materiál na DVD a do vznikajícího filmu o filmu, který se též v tuto dobu dokončuje a využije v rámci propagace filmu,“
upřesňuje kameraman Diviš Marek.
 

Film se chystá do kin začátkem roku 2009. Aktuální informace, jak se film natáčel, a novinky naleznete na webových stránkách www.jarmarecnibouda.cz.


Čtěte také náš článek:
Nový český film Jarmareční bouda


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !