Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Smutný konec roku

17. 03. 2018 | Vaše příběhy

Na konci roku jsem měla spoustu práce. V zaměstnání si řada mých kolegyň vybrala dovolenou, nebo předstíraly nemoc a odešly na nemocenskou. My ostatní jsme to táhly i za ně. Denně jsem zůstávala v práci na přesčas, a když jsem konečně dorazila domů, začala mi další směna. Úklid, pečení cukroví, nákupy dárků…

Vše jsem dělala pro to, abych se synem a dcerou strávila pěkné Vánoce. Tyto Vánoce byly už třetí bez manžela, který náhle zemřel. Když jsem s dětmi zůstala sama a ony byly právě v nejcitlivějším věku čtrnácti a dvanácti let, zařekla jsem se, že udělám vše pro to, aby ztrátu svého otce pocítily co nejméně. Dřela jsem jako kůň a téměř neznala odpočinek.

Dcera měla na Vánoce jediné přání, notebook. Doteď se o něj dělila se svým bratrem, který ale nastupuje na školu a bude na internátě. Počítač si, samozřejmě, vezme s sebou. A proto jsem po jedné z prodloužených ranních směn nejela domů, ale do města. Byla jsem sice unavená, chtěla jsem ale koupit vyhlédnutý počítač a udělat dceři radost. Zamířila jsem k bankomatu, kde jsem vybrala dvanáct tisíc korun. Ty jsem pečlivě schovala do batohu. K prodejně jsem to měla jen pár metrů, ale motala se mi hlava, protože jsem v práci neměla čas pořádně se napít, natož se najíst. A tak jsem si sedla na lavičku na autobusovém nádraží, z batohu vytáhla lahev minerálky a malinko se napila.

Probrala jsem se, a chvilku nevěděla, kde jsem. Asi jsem únavou na lavičce malinko usnula. Zkontrolovala jsem batoh. Byl tu. Zip byl ale rozepnutý, ve vnitřní kapse chybělo to nejdůležitější, peněženka. Celá jsem se roztřásla. Někdo mě okradl! Při pohledu na hodinky mi bylo jasné, že můj mikrospánek netrval déle než deset minut. Někdo mě musel sledovat. Musel vědět, co batoh ukrývá. Zamířila jsem na policii, kde jsem musela čekat přes čtyřicet minut. Když jsem se konečně dostala do vytopené kanceláře, policista se mě dost nevybíravě zeptal:

A jste si jistá, že jste ty peníze vůbec měla?“

To mě rozčílilo. Vytáhla jsem lístek z bankomatu, který jsem měla stále v kapse.

„Tady máte důkaz. A pokud chcete, můžete si zkontrolovat pohyb na účtu.“

Když jsem toto dořekla, vzpomněla jsem si, že jsem v peněžence neměla jen onu hotovost, ale také občanský průkaz, řidičák, platební kartu a čipovku do práce.

„Musím zablokovat účet!“, vzpomněla jsem si. Protože jsem byla na policii, která má pomáhat a chránit, jak hlásá, požádala jsem policistu, aby mi pomohl účet zablokovat. Ten mi ovšem oznámil, že toto není povinen udělat.

„Ale já nemám na banku číslo! Bylo v té peněžence, a kontakt mám také doma. Než dojedu domů a účet zablokuji, bude vybraný.“

Policistu to nezajímalo. Já ztratila už dost času čekáním, až mě přijme, a nyní to vypadalo na další nejméně hodinu.

S policistou jsem nehnula, a proto jsem zavolala domů dceři. Ta mi nadiktovala potřebné údaje a číslo do banky a já zablokovala účet, abych nepřišla i o zbytek úspor.

Pak následovalo jednání v kanceláři, při kterém jsem si já připadala jako osoba, která něco provedla, nikoli ta poškozená. Policista a další jeho kolega, který do kanceláře posléze přišel, vyjádřili pochybnosti o mém stavu. Nemohli pochopit, že člověk, který dře jako mezek ne osm nebo deset hodin, ale dvanáct i víc v kuse, a to po dobu několika týdnů, je natolik unavený, že usne ve dne venku. Já zase nedokázala policistům vysvětlit, že pracuji, nikoli jen chodím do práce, v čemž je pořádný rozdíl. Nakonec mi dali dýchnout, zda nejsem pod vlivem alkoholu. Nejen, že jsem byla okradená, já se v tu chvíli cítila především hodně ponížená.

Domů jsem se vrátila jako zpráskaný pes. Bez peněz, počítače, i bez nálady. Pachatele, jak se dalo čekat, nevypátrali.

Dcera svůj vysněný počítač nakonec dostala o měsíc později. Nechtěla jsem ji o něj ošidit. Nyní už vím, že pokud se mi někdy něco podobného stane, nebudu to nikde hlásit. Proč taky? Ponížit mě může i někdo jiný, nemusím proto chodit na policii.


čtenářka
ChytráŽena.cz
článek vyšel také v tisku


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Smutný konec roku:

Smutný konec roku
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dívám se v telce na "Policie v akci", tam to vypadá, že se snaží pomáhat a chránit.
Jak je vidět, realita je jiná.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
To je hrůza, s policií raději nic neřešitSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
To je hrůza, takovou úroveň má tady policie....
Obrázek uživatelky
profil
Bohužel s nezájmem se setkáváme u dosti lidí.Vše záleží na tom,na koho narazíme.S policií mám sice velmi málo zkušeností,ale většinou se chovali policisté vstřícně.I když,jednou jsem ztratila telefon.Nevím jistě,zda mi byl mojí neopatrností odcizen nebo mi někde vypadl.Napadlo mě zeptat se na služebně policie,zda někdo tam nalezený telefon nedonesl.Bohužel jsem byla rychle vykázána s tím,že si mám své věci hlídat a oni že nejsou žádné oddělení ztrát a nálezů.A to jsem se jen slušně zeptala.
Ale domnívám se,že většina lidí se snaží vyhovět i když v některých případech to není jednoduché.
Obrázek uživatelky
profil
Tak to je doopravdy hrozné, člověk dře,snaží se a takhle se k němu někdo zachová,achjo...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles