Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Soutěž o balíčky těch nejlepších přípravků pro zpracování vaší úrody od Labety

8.08. - 14.08. 2022 | Aktuální soutěže
LABETA







Zavařujete, želírujete, nakládáte?


Zkuste to letos s tradiční českou značkou Labeta. Vyrobte si džem, zavařte si sirup či kompot, naložte zeleninu, uvařte čatní a uchovejte si tak chutě léta na zimu. Na www.labeta.cz seženete celoročně veškerý sortiment sezónních i stálých produktů ve variantě konvenční i bez lepku, a navíc zde najdete desítky ozkoušených receptů na pečení, vaření i zavařování

Pro 100% domácí džem vyzkoušejte třeba JamFix od Labety na bázi 100% rostlinného ovocného pektinu! Ve variantách 1:1, 2:1 a 3:1 si hravě poradí s každým ovocem a vykouzlí z něj prvotřídní pochoutku. A protože ve složení nenajdete žádný sorban či gumy, ale pouze cukr, pektiny a kyselinu citrónovou, perfektně se hodí i pro nejmenší strávníky.


S Labetou máte raz dva zavařeno! 

www.labeta.cz

zavařování s Labetou

Ostružinový džem s levandulíJamFix 2:1 s ovocným pektinem


Co potřebujete: 500 g ostružin, 200 g třtinového cukru (nebo dle chuti), 1 citrón, 2–4 snítky levandule (nebo 1–2 lžičky sušené), 2 lžičky Ovocného pektinu Labeta (nebo Jamfix 3:1 Labeta - viz. tip)

 Postup: Nejdříve si připravte sklenice, ty musí být čisté, ideálně i vyvařené. Stejně tak víčka, ty můžete navíc potřít lihem/čistým alkoholem a tím je sterilizovat. Ostružiny omyjte a rozmixujte s polovinou cukru. Rozmixované ostružiny propasírujte, ať je zbavíte zrníček, ale pokud vám zrníčka v džemu nevadí, lze tento krok vynechat. Propasírované ostružiny s cukrem přiveďte k varu, přidejte zbývající cukr, levanduli a šťávu z citrónu a na mírném plameni nechte chvilku povařit (stačí jen pár minut, než se cukr rozpustí). Poté přidejte ovocný pektin smíchaný s lžící cukru a v džemu důkladně rozmíchejte. Nechte ještě 5–10 minut mírně společně povařit (ale nevařte celkově déle jak 20–30 min, protože po dvaceti minutách JamFix 1+1vaření se ničí v ovoci vitamíny). Zkoušku tuhosti můžete udělat tak, že na studený talíř kápnete trochu horkého džemu, necháte vychladnout a pokud nestéká, je dokonalý. Pokud se vám zdá až moc řídký, klidně přidejte ještě špetku pektinu. Hotový džem nalijte ještě horký do připravených skleniček, ihned je zavíčkujte a obraťte na 15 minut dnem vzhůru (skleničky můžete na závěr ještě i klasicky zavařit v trošce horké vody nebo v troubě).
 
TIP:
Džem můžete udělat i s pomocí Jamfix 3:1 od Labety. V tomto případě vynechte pektin a uberte cukr na cca 50–100 g. Ten rozmícháte s JamFixem a v polovině vaření vmícháte do džemu.


Pravidla soutěže:
Soutěž o balíčky těch nejlepších přípravků pro zpracování vaší úrody od Labety probíhá od pondělí 8. srpna do 14. srpna.  Pravidla vyhodnocování týdenních soutěží
Výhru mají možnost získat soutěžící, kteří správně zodpověděli soutěžní otázku a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny údaje.

5 z vás, kteří splní pravidla soutěže, získá balíčky těch nejlepších přípravků pro zpracování vaší úrody od Labety


Vyhodnocení soutěže proběhne dne 15. srpna 2022 a výherci budou zveřejněni v kategorii Výherci soutěží. Výhry budou výhercům doručeny do 31. srpna 2022 na adresu uvedenou u nás v registraci.
 

Nápovědu najdete na stránkách Labeta.cz
Soutěž skončila

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !