Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Halloween v roce 2024Halloween v roce 2024 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 01.11. 2024
Dnes má svátek Felix
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čím chtěl být Emanuele Ridi?

28. 02. 2010 | Televizní tipy
Do pořadu Hádej, kdo jsem! přijde Emanuele Ridi, který neděli co neděli předvádí divákům Primy, jak správně a jednoduše vařit italskou kuchyni. Usměvavý sympaťák se ale málem kuchařem nestal. Jak sám několikrát přiznal, uvažoval o dráze popového kytaristy nebo automobilového závodníka, protože auta má moc rád. Naštěstí se v Praze chopil vařečky a už se jí nepustil.

Emanuele Ridi se narodil před osmatřiceti lety na ostrově Elba, který spadá do oblasti Toskánska. Po moři a teple se Emanuelovi u nás stýská a nijak se tím netají. Do Prahy přišel s otcem, který se tu věnoval různým obchodním aktivitám. Ridi mladší se také nejprve snažil obchodovat – s oblečením. Pak ale objevil pole neorané. Češi milují italskou kuchyni, ale jejich představa o tom, jak má vypadat, byla krátce po revoluci prazvláštní. Náhražky potravin, špatné postupy a neuvěřitelné kombinace surovin byly na denním pořádku.

Manu, jak přátelé Emanuelovi říkají, vyrůstal v rodině, která gastronomií žila. Jeho babička byla skvělá kuchařka se zásobou tradičních receptů, maminka s otcem vedli restauraci, dědeček byl vášnivý rybář. S láskou vzpomíná na dobroty, které mu v dětství babička a maminka připravovaly, rád oprašuje rodinné recepty a vrací je do života. Ryby a mořské plody miluje, ze sladkovodních šupináčů upřednostňuje candáta. V původní italské kuchyni platí, že méně je více. I to chce Manu Čechy naučit. Nápad založit si vlastní restauraci a dovážet k nám kvalitní a do té doby nedostupné produkty ze své vlasti, nebyl tím jediným, co Emanuelovi pomohlo, aby se v Praze dobře zavedl. Základem je láska k řemeslu, důraz na čerstvé suroviny a Manova přívětivá, optimistická povaha.

Co ale nakonec definitivně rozhodlo, že pohledný italský mladík zůstal v Čechách natrvalo? Amore! Láska! Manu poznal Češku Janu, zamiloval se a už neodjel. S manželkou dnes vychovává tříletého synka Giacoma (Jakuba), který se občas mihne jeho pořadem. Na Elbu se podívá tak jednou ročně, má totiž stále co dělat. Za ta léta získal u nás hodně dobrých přátel. Čechů, krajanů i dalších domestikovaných cizinců. Přátelské italsko-francouzské špičkování mohli diváci sledovat v poslední epizodě pořadu S Italem v kuchyni. Stěny jeho útulné restaurace zdobí portréty významných hostů, kteří k němu našli cestu. A věřte, pochutnali si tu opravdové celebrity z celého světa. Manu prostě umí!

Pokud se budete dívat na jeho pořad, zdokonalíte se ve vaření. Nenecháte-li si ujít pořad Hádej, kdo jsem!, zpříjemníte si večer a určitě se zasmějete s hereckou porotou ve složení Bohumil Klepl, Alice Bendová, Martin Zounar a Eva Holubová ve 20.00 na Primě.

Zdroj: Prima

Veronika J.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Stříbrňáky