Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Druhá světová premiéra putovní výstavy Wild Wonders of Europe v Praze

9. 07. 2010 | Kultura

Projekt Wild Wonders of Europe je mezinárodní putovní výstavou velkoformátových fotografií, která poukazuje na křehkost a nenahraditelnost naší planety. Jsou zde impozantním způsobem zachyceny přírodní scenérie a jedinečnost fauny a flory Evropy. Záštitu nad touto unikátní expozicí, jež je součástí oslav Mezinárodního roku biodiverzity 2010, převzali premiér Jan Fischer a ministryně životního prostředí Rut Bízková.


Projekt byl ve světové premiéře zahájen 27. května v Haagu, za osobní účasti její královské výsosti nizozemské princezny Irene, 4. června následuje italský Janov a 22. června Praha (Alšovo nábřeží, od 18 hodin). V průběhu let 2010 – 2012 by měl postupně procestovat Evropu, Severní Ameriku a Čínu. 


fotoDnešním globálním problémem je ničení a úbytek původních ekosystémů a živočišných a rostlinných druhů. V březnu letošního roku ministři životního prostředí členských států EU na zasedání Rady v Bruselu odsouhlasili unijní cíle k ochraně biodiverzity. Zavázali se zastavit do roku 2020 úbytek biologické rozmanitosti a degradaci ekosystémových služeb a v maximální možné míře se pokusit je zase obnovit. To ovšem předpokládá zapojení celé společnosti. Tato výstava je jednou z možností, jak veřejnost upozornit na to, co je nutné chránit, a to v zájmu dobrého životního prostředí pro lidi,“ říká k tématu výstavy ministryně životního prostředí Rut Bízková.


Unikátní expozice bude k vidění od 22. června do 22. srpna na Alšově nábřeží, v blízkosti Rudolfina – vstup volný, 24 hodin denně! Projekt podporují: Ministerstvo životního prostředí ČR, Státní fond životní prostředí ČR, Hlavní město Praha, Městská část Praha 1, Česká televize.


Vystaveno bude 100 fotografií přírody v životní velikosti z dílny týmu 69 nejlepších evropských fotografů divoké přírody. Vybíralo se tak z jedinečné kolekce téměř 200.000 fotografií pořízených za posledních cca 15 měsíců ve všech 48 zemích kontinentu specielně pro účely tohoto projektu. Každá evropská země je zastoupena minimálně jednou fotografií. Jedná se o největší dosud uskutečněnou iniciativu na ochranu přírody založenou na fotografiích.


Hlavním posláním tohoto mezinárodního projektu je oslava evropského přírodního bohatství, které je stále kolem nás a je velmi často nedoceněno. Odhaluje divokou přírodu a místa, o kterých většina lidí ani neví, že existují. Má inspirovat návštěvníky, aby pomohli se o toto dědictví lépe starat a zachovat jeho trvání. Výstava je koncipována jako externí expozice, z čehož vyplývá, že je neodmyslitelně spjata se svým okolím, do něhož je zasazena. Nechává splynout kulturní bohatství a přírodní dědictví, což ještě umocní zážitek z pohledu na krásy naší země. Kouzlo Prahy se tak bezpochyby stává velmi atraktivním místem pro tento světový projekt.


fotoVýstavu doprovází i samostatná expozice Národního parku Šumava – „Šumavská divočina“, která tak zahájí víceletý program prezentace přírodních krás České republiky. Expozice Wild Wonders of Europe je vysoce prestižní událostí pod záštitou významných institucí i osobností. Bude prezentována ve 3 významných evropských metropolích a Praha má jedinečnou příležitost být součástí a prezentovat se jako vysoce ceněná evropská metropole, jež je významným partnerem oslav Mezinárodního roku biodiverzity 2010.


Pro návštěvníky výstavy bude připraven také doprovodný program, veřejné projekce v místě konání, k zakoupení bude i publikace Wild Wonders of Europe vydaná při této příležitosti v 10 světových jazycích.


Zázraky evropské přírody – Nespatřené, Neočekávané, Nezapomenutelné …


Zdroj: Wild wonders.com


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nádherné, je na čo pozerať
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles