Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Léto plné rytmů v Dominikánské republice

24. 07. 2011 | Kultura

Máte rádi rytmickou hudbu, tanec a letní festivaly? Pokud ano, pak se vydejte do Dominikánské republiky. V tomto malém ráji na zemi prožijete v příjemných rytmech merengue a bachaty nádhernou letní dovolenou plnou kouzelných zážitků.


Již nyní jsou v Dominikánské republice některé hudební akce v plném proudu, tak proč nepřipravit svá zavazadla a nevyrazit právě tam. Jednou z prvních letních akcí je jazzový festival Casa de Teatro v Santo Domingu, který probíhá již od 2. června a končí 29. července 2011. Pro letošní ročník přijalo pozvání osm evropských a amerických kapel, které se představí společně s dalšími hudebními skupinami.


puerto plataHudební festivaly vždy přinášejí jedinečné rytmy společně s báječnou a neopakovatelnou atmosférou. Důkazem tohoto tvrzení je Festival del Merengue de Santo Domingo (29. – 31. 7. 2011). Již od roku 1967 se zde pravidelně setkávají uznávané kapely z celého světa, aby představily své hudební novinky právě v Santo Domingu.


Hlavní program celého festivalu probíhá na pobřežní promenádě El Malecón. Po celém městě se konají nejrůznější doprovodné akce a téměř na každém kroku uslyšíte zvuky tradičního merengue. Pod vlivem smyslných tónů se vaše tělo začne pohybovat v příjemném rytmu.


Jedním z nejkrásnějších okamžiků je zahájení celého festivalu, kdy na promenádě probíhá velkolepá přehlídka. Kromě významných umělců budete mít v průběhu festivalu příležitost zhlédnout různé výstavy místní kultury a ochutnat vynikající dominikánské pokrmy, které se vám budou rozplývat na jazyku.    


Lidé v Dominikánské republice milují tanec a tento festival je velkou příležitostí pro všechny, protože se tančí na ulicích, v barech, na plážích, zkrátka v celém městě. Tradiční tanec merengue má neskutečný náboj, který ucítíte ze všech tanečníků. Jejich rychle se pohybující boky budete dychtivě hltat pohledem a nebudete chtít uvěřit té rychlosti.


Merengue je temperamentní tanec kombinující africké a evropské rytmy. A jaké jsou hlavní nástroje pro hraní merengue? Je to melodeon, guira a tambora, které společně vykouzlí jedinečné tóny. Tradiční nástroje velmi často doprovází saxofon, trumpeta nebo další hudební nástroje.


tanečníciVelká část letních oslav v Dominikánské republice je spojena s oslavou patronů. Každé město má svého svatého patrona, jehož portrét je možné vidět v době oslav na každém kroku v podobě obrazů, soch nebo sošek. Města Samaná a Higüey jsou zvláště známá pro svá umělecká zobrazení za doprovodu těch nejrůznějších barev. I přestože jsou oslavy v každém městě jiné, vždy je spojuje to základní – hudba, modlitba a veselý průvod.


Pokud máte rádi netradiční akce, pak se vydejte na Býčí festival v Higüey, který se v letošním roce koná 14. srpna 2011. Na oslavu přijíždějí lidé ze všech koutů Dominikánské republiky, aby navštívili tento unikátní festival. Kovbojové na koních a velká stáda dobytka nabízí opravdu velkolepou podívanou. 


Dalším zajímavým festivalem, který můžete v průběhu vaší dovolené navštívit, je Festival de la Restauración Puerto Plata (10. – 16. srpna 2011) na náměstí Independencia. Tento festival patří mezi vyhledávané kulturní události, neboť významným způsobem podporuje a šíří současné místní umění. Koná se na největším náměstí v Puerto Plata a zároveň je i příležitostí nahlédnout do významných historických momentů města.


Velmi příjemným zakončením léta může být návštěva Letního festivalu sportovního vyžití  (26. – 28. srpna 2011), který se koná v parku Mirador Sur v Santo Domingu. V průběhu této poslední letní akce dostanete příležitost se více seznámit se sportovními možnostmi (horolezectví, objevování jeskyní, dobrodružné výlety v přírodě), které Dominikánská republika nabízí. 


Všechny akce v Dominikánské republice jsou doprovázeny příjemnými zvuky merengue nebo bachaty, kdy se můžete jen příjemně pohupovat v bocích anebo se tónům oddat úplně a prožít skutečné taneční opojení.


Bez ohledu na to, jakou hudbu, festivaly nebo slavnosti preferujete, je Dominikánská republika zemí, kde se neustále něco děje, a skutečně uspokojí požadavky každého svého návštěvníka. Jedinečné zážitky a vzpomínky vás přinutí se do tohoto pozemského ráje brzy vrátit.


Zdroj: Godominicanrepublic.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ale jo, vydala bych se tam hned, schazi jen par desitek tisic v penezceSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles