Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můj život na cha@tu – první český román o chatování

25. 06. 2007 | Kultura

Na začátku června 2007 vydala společnost Beta Books první český román o chatování – Můj život na ch@tu autora Miroslava Oupice. Jedná se o první román věnovaný tomuto, stále více navštěvovanému virtuálnímu světu.


Děj tohoto románu Můj život na cha@tu se odehrává na chatu, tedy na diskusním internetovém portálu. Hlavními hrdiny románu Můj život na cha@tu jsou mladí lidé, tři muži a tři ženy, kterým internetová komunikace zásadně změnila život. Přestože se navzájem neznají, každý den vstupují stále znova do stejného virtuálního světa, ve kterém je vše dovoleno a od kterého každý očekává něco jiného.


Na cha@tu nemusíte jen snít, Váš svět si tvoříte přímo před očima.


Řeší spolu vztahy, lásku, řeší spolu všechno, ale přitom se vůbec neznají. Seznámili se s virtuálním světem, ve kterém mohou vystupovat za koho chtějí, mohou mít více identit a když je nějaká z nich přestane bavit, tak jí jednoduše smažou a udělají si novou.


Hlavní postavy románu Můj život na cha@tu:


Tomáš je třicetiletý, čerstvě rozvedený správce IT. Má největší zkušenosti jak s počítači, tak s chatem. Proto je v románu čtenářům průvodcem, který je s novým prostředím chatu seznamuje a popisuje jim různé situace, do kterých se mohou dostat. Na chatu je už závislý, chodí na něj klidně i jen proto, aby pozoroval ostatní.


Můj život na chatu

Petra je sice již dvaadvacetiletá mladá žena, ale stále ještě nesmělá. Pracuje jako úřednice na poště. Hledá kluka na vážný vztah, ale protože má malé sebevědomí, nedokáže žádného ani oslovit. Na chatu se ale zcela nečekaně proměňuje a chová se jako náruživá a životem protřelá žena.


František žije na vesnici. Je mu 45 let, je ženatý a má dvě malé děti. Protože pracuje jako obchodní zástupce, hodně cestuje. Před svými pracovními cestami po republice využívá chat, aby se mohl seznamovat s mladými dívkami. Navíc v dostatečné vzdálenosti od domova a vesnických všudypřítomných zvědavých očí. Na chatu používá dvě identity (jeden skutečný profil, ale bez informací o dětech a v druhém profilu má údaje o sobě před 20 lety, včetně své dřívější fotky).


Karolína je devatenáctiletá studentka vysoké školy. Je si vědoma své krásy, a tak ráda svádí muže. Seznámí se s nimi na chatu, pak si s nimi dá schůzku, i s několika najednou, a následně je všechny skrytě pozoruje. Líbí se jí, jak si s nimi zahrává a jak jí to pěkně vychází.


Michal je dvacetiletý kluk upoutaný na vozík. Dříve sportoval, závodně jezdil na kole, ale po bouračce zůstal ochrnutý. V nemocnici poprvé poznal chat, a tak mohl opět po delší době z nemocniční postele přes zapůjčený notebook komunikovat se světem. Navíc v nemocnici poznal svou lásku – sestřičku Markétu.


Pavlína je další studentkou. Té spolužačka poradila, aby si přivydělávala na studium sexem za peníze. Po první zkušenosti zjistí, že to není špatné, zvlášť když si vybírá své klienty na chatu, především podle jejich fotek. No řekněte, která si to může dovolit.


Tímto románem se seznámíte s virtuálním světem, ve kterém každý může vystupovat za koho chce, může mít více identit a když jej nějaká identita omrzí, stačí ji vymazat a vytvořit si novou. Tady nemusíte snít, protože se váš svět tvoří přímo před očima.


Záleží pouze na vás, jakou cestou se chcete vydat a na jak blízko si toho druhého při komunikaci pustíte k tělu. Přestože se totiž zdá, že je ten druhý hodně vzdálený, může klidně sedět u počítače ve stejné ulici, případně v jiné místnosti ve stejném bytě. A co víc, vůbec netušíte, že ta krásná, milá a vtipná blondýnka, do které jste se tak hluboce zamiloval je pouze nezaměstnaný alkoholik s množstvím volného času, který věnuje právě vám.


Knihu Můj život na cha@tu si můžete u vydavatelství Beta knihy objednat

.

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !