Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

MUŽ podeváté, čím překvapí příště?

2. 04. 2010 | Novinky

Na schůzku s „MUŽem“ se v sobotu vydala nejedna žena a dívka. Ne každá však měla příležitost probírat se svým protějškem všechny radosti i strasti mezilidské komunikace. Toto téma se neslo konferencí Manuálu úspěšné ženy s názvem „Za vším hledej muže ANEB Ženská a mužská komunikace pod lupou II“, která se konala v sobotu 27. března v Grand Hotelu Bohemia v Praze.


Zajímavé příspěvky psychologického, filosofického i čistě praktického charakteru vystačily na celý den, ze kterého bylo zřejmé, že toto téma není na pořadu dne naposledy.  Zakladatelka projektu „MUŽ“ Eva Čejková na úvod zavzpomínala na všechny uskutečněné konference, aby pak poodhalila, co se chystá. S novým vzhledem má Manuál úspěšné ženy smělé plány.


logoRok 2010 bude zlomový, desítku má v letopočtu, desátá bude podzimní výroční konference, a to je čas přijít s něčím novým,“ prozrazuje, „co se ale nemění, je naše spolupráce s Nadačním fondem Slunce pro všechny; příspěvek na jeho činnost ve výši 750 000 Kč za necelé tři roky, je výsledek, který nás hřeje u srdce. Díky této podpoře jsme získali ocenění Cena Slunce 2010.“     


Při poutavém povídání PhDr. Laury Janáčkové, která dostala slovo jako první host, se možná lehce červenali ti, kdo byli na konferenci poprvé. Kdo si dopřál lekci komunikace podruhé, pochopil, že tato žena dokáže s úsměvem a přesvědčivostí hovořit o intimních samozřejmostech našeho života před jakýmkoliv plénem a hlavně, že hovořit o tomto způsobu komunikace je namístě!


Zdá se, že neverbální komunikace v sobě skrývá opravdu hodně erotiky nebo naopak – v erotickém chování je skryto hodně sdělení. Dozvědět se něco víc se určitě vyplatí! Ale nejen o erotice byla řeč, svádění má i odvrácenou stranu, je –li namířeno na zadané. O tom, jak zvládat nevěru a o jejích psychosomatických důsledcích byla řeč hned poté.  


ThMgr. Milan Klapetek okouzlil přítomné mírumilovností svého projevu, ačkoliv v něm položil spoustu zásadních, ne vždy radostných, otázek o stereotypech lidského myšlení, o porozumění, toleranci… K vysvětlení lidského myšlení použil „teorii šesti klobouků“ Edwarda de Bono. Pod různobarevnými klobouky se skrývají jednotlivé typy myšlení člověku vlastní. Změnit myšlení není lehké, ale což takhle převléci klobouk? „Kdyby lidé uměli vymanit své myšlení zpod jednoho klobouku, o co snáze by spolu komunikovali a nacházeli řešení neřešitelného,“ v tomto duchu zakončil Milan Klapetek své povídání.


manual-uspesne-zenyKrásná slova o kloboucích jakoby předznamenala povídání o módě, image a o tom, jak poslouchat módu, firemní dresscode a zůstat sama sebou, tedy půvabnou ženou. „Je to pravda odvěká, šaty dělaj člověka,“ hovoří se ve známé písničce. K tomu však stylista a módní kritik Honza Pokorný dodává: „Chaos, který do tohoto tvrzení vnesla polovina dvacátého století, nemá obdoby a stále trvá. Oděv ztratil vypovídací schopnost o statusu jeho nositele.“


Uvolněním otěží společenských regulí vtrhla do ulic neuvěřitelná pestrost, otázka, která se však nesla v plénu, tak „pestrobarevná“ nebyla. Nechybí „našim ulicím“ nápaditost?  Bez emocí není komunikace – proto příspěvek na téma emoce, jejich význam pro život a jejich zvládání završil celodenní setkání „s komunikací“. Richard Ferfecki, profesionální trenér, mistrnými hereckými etudami uvedl v život snad všechny emoce, jaké si jen lze představit a přiblížil mechanismus jejich střídání i ovládání.


Tým „MUŽe“ se těší na setkání s mnohými z Vás v sobotu 9. 10. 2010, kdy proběhne X. výroční konference Manuálu úspěšné ženy. Konference s názvem „Deset ran do klobouku ANEB Deset dobrých důvodů k úspěchu“ Vám představí „MUŽe“ již v novém kabátu.


Zdroj: Manuál ženy.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !