Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Davida Krause

18. 05. 2022 | Televizní tipy
Známý zpěvák, herec a muzikant trpí poruchou pozornosti a učení, což mu spolu s nálepkou protekčního syna slavných rodičů přinášelo v dětství a mládí velké problémy. Průvodkyní jeho příběhem je Karolina Kočí. Režie M. Oddfish Nešlehová
(Premiéra)

Zpěvák, herec, textař a skladatel David Kraus o sobě ví, že má poruchu pozornosti a nejrůznější poruchy učení, ale s prvními šedinami, o dvacet let mladší partnerkou, nedávno narozenou dcerou a svými úspěchy už nenaráží tak často, jako tomu bylo v jeho dětství a mládí.

Narodil se 13. února 1980 a spolu se svými rodiči – herečkou a akademickou malířkou Janou Krausovou a moderátorem a hercem Janem Krausem – vyrůstal v Praze na Letné. Navštěvoval základní školu se speciálním hudebním zaměřením, současně se v lidové škole věnoval hře na violoncello a pak nastoupil na Konzervatoř a vyšší odbornou školu Jaroslava Ježka.

13. komnata Davida KrauseNa školy ale nemá pěkné vzpomínky. Kromě nálepky protekčního spratka musel odmala čelit nejrůznějšímu ponižování, nepochopení, odmítání a ústrkům, šikaně, která pramenila z nepřijetí jeho poruch učení a chování.

Rodiče byli nuceni přehlašovat ho na jiné školy. Zajímala ho příroda, zpíval, hrál na nástroj, odjakživa miloval i český jazyk, učitelé a profesoři o něm často tvrdili, že má nadání, ale přitom bojoval s mnohými pedagogy téměř ve všech předmětech. S nepochopením se potkal i na konzervatoři, neuměl například kvůli dyslexii číst noty.

Ve třetím ročníku nakonec z konzervatoře odešel. Nastoupil do kapely Laura a její tygři jako sólový zpěvák. Později vydal svá hudební alba, vystupoval v muzikálu Starci na chmelu, účinkoval ve filmech a podílel se i na skládání hudby a nazpívání písní do některých filmů. Jde například o filmy Věry Chytilové Hezké chvilky bez záruky nebo Michala Viewegha Účastníci zájezdu.

Dnes hraje v divadle Na Fidlovačce, zpívá s několika hudebními skupinami a se svou skupinou dlouhodobě hudebně spolupracuje a vystupuje v pravidelném pořadu svého otce a věnuje se nejrůznějším uměleckým i charitativním projektům.


Pořad 13. komnata Davida Krause můžete sledovat

18.5. 2022 od 21:40 na ČT1!!

A opakování 20.5. a 25.5. 2022!



Zdroj, foto: Česká Televize


Shelly
Chytrá Žena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !