Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Jana Kuželky

6. 04. 2018 | Televizní tipy
Nejobsazovanějšího epizodního herce a cestovatele stihla v zahraničí zákeřná nemoc. Ppřad 13. komnata Jana Kuželky Připravili: M. Daňhelová, J. Hubač a P. Ulrich.
 
O českém herci, dabérovi a cestovateli Janu Kuželkovi, narozeném v roce 1947, se říká, že je nejobsazovanějším českým hercem, byť epizodním. On sám k tomu podotýká, že není malých rolí, neboť za svůj život dosud odehrál přes tři sta padesát filmových, divadelních i rozhlasových postav. K herectví se ovšem dostal náhodou, jako obyčejný úředník tehdejší Československé televize. Pamatovat si ho můžeme z desítek českých seriálů, filmů i pohádek, ale dostal i excelentní příležitosti vystupovat v zahraničních filmech. Známe ho jako Salieriho kuchtíka z Formanova filmu Amadeus, vidět jsme ho mohli i po boku Gerarda Depardieua v Bídnících nebo v jedné z vedlejších rolí ve filmu Revizor Nikity Michalkova.

Málokdo však ví, že je rovněž celoživotním profesním asistentem slavného světového fotografa Antonína Kratochvíla, s nímž se při fotografických misích často díval smrti do očí. V pořadu 13. komnata Jana Kuželky se dozvíte, že přes všechna ohrožení přestál všechny mise bez jediného 13. komnata Jana Kuželkyzdravotního následku. Až do roku 2014, kdy se jako herec s Černým divadlem vydal do Hongkongu. Tam jej postihl nezvyklý zánět páteře, který ho na tři měsíce upoutal na nemocniční lůžko.

Přežil jen díky zázraku. Jako cestujícího z Číny jej u nás totiž nejdříve poslali na oddělení orientálních chorob, než se zjistilo, že se jedná o zánět za třetím obratlem krční páteře, jehož léčbu lékaři podchytili na poslední chvíli. Herec přestal konzumovat potravu, za dva týdny zhubnul 11 kilogramů, stále spal, mluvil z cesty a začal se propadat do bezvládných stavů. Jeho manželce lékaři sdělili, že hercův mozek produkuje více mozkomíšního moku, než by měl, a proto hrozilo poškození mozku.

Vždy veselého a usměvavého muže tak celé týdny pronásledovaly hororové vidiny, blouznění. Jeho organismus mu kolaboval. Po třech měsících byl z pražské Bulovky odvezen do domácího ošetřování a postupně se znovu učil chodit, myslet i memorovat text, aby se mohl vrátit na jeviště i před kameru. Kvůli vážné nemoci musel odmítnout nejedno natáčení a přerušit angažmá v Divadle Broadway, kde dnes už zase baví publikum v roli boha Jupitera v muzikálu Kleopatra.

Pořad 13. komnata Jana Kuželky můžete sledovat 6. 4. 2018 od 21,30 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Jana Kuželky:

13. komnata Jana Kuželky
13. komnata Jana Kuželky
13. komnata Jana Kuželky
13. komnata Jana Kuželky
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka