Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ano, šéfe! – Restaurace Sedmé nebe, Plzeň

15. 09. 2011 | Televizní tipy

Plzeňská panelstory aneb Cesta do pekel vede přes Sedmé nebe

Třicetiletý majitel Jaromír Nejedlý snil svůj restauratérský sen přes dva roky. Když si spočítal, že v Sedmém nebi už „proinvestoval“ dva miliony ze svého úspěšného podnikání s fotovoltaikou, a hospoda mu prý zničila i manželství, konečně procitnul. Ale protože ho plzeňská restaurace už stála tolik krve, „neúspěch nedokáže přijmout jako variantu“.

Zavolal si proto šéfa, aby mu poradil jak z toho nebeského pekla ven. Jestli chcete vidět Zdeňka Pohlreicha opravdu řádit a slyšet pár cenných ekonomických rad, podívejte se na další premiérový díl pořadu Ano, šéfe! ve čtvrtek 15. září ve 21.20 na Primě!

Jako by se tu zastavil čas. Studenti z nedalekého gymnázia si na lochotínském sídlišti v Plzni prožívají svůj Discopříběh (natáčel se kdysi právě tady) a do Sedmého nebe si zajdou na hranolky s kečupem, Ondráše nebo Bábin vrch. Vstup je opravdu „dost hnusnej“, ze strany „architektonickýho pekla“ utopený, ze strany zahrádky o něco přívětivější. Jak všichni víme, Zdeněk nemá špínu v kuchyni vůbec, ale vůbec rád.

A tady ho s neuvěřitelnou odvahou pozvali do dalšího „zámku pokrytého olejovým suknem“. Mladý majitel řídí restauraci podle speciálního softwaru, „tu obrazovku by ale šéf nejraději vzal a přejel náklaďákem“. Jednoduché počty, čistota a pořádek v kuchyni a selský rozum – to jsou věci, které fungují. Takže se bude uklízet a láteřit, aby se mohlo začít vařit. A to bude teprve mela! V kuchyni jsou dva mladíci „totálně netknutí gastronomií“, do vaření jim mluví majitel, který tomu rozumí snad ještě méně, délka a rozmach jídelního lístku by přitom uštvala i personál z Imperialu.

Sedmé nebe, kterému jdou nejlépe víkendy, čeká koncept rodinné restaurace a jídelní lístek zredukovaný na třetinu. Přes poledne bude žít z obědů pro zaměstnance a studenty („maj malý kapesný a velký žaludky“), zůstanou proto i levná jídla a pár pizz. Občas se tu konají svatby, čemuž se šéf upřímně diví. A protože život není peříčko, zorganizuje takový zátěžový večer, že se z toho hosté ani kuchaři hned tak nevzpamatují. Aneb Jak může dopadnout restauratérův sen o plné hospodě, když na něj nikdo není připraven. Jeden z hostů např. přišel na sobotní večeři s tím, že se vrátí domů na večerní zprávy, ale dorazil až po hlavním filmu.

Šéf poradí panu Nejedlému jak cenit jídla a upozorní ho na to, že „nespasí českou ekonomiku, když bude absorbovat DPH“. O tom, že “kuchyně musí fungovat jako montážní linka“, se pojedou do Imperialu osobně přesvědčit servírka Pavla a kuchař Martin. A jak dopadne návrat do Sedmého nebe, kam se „pekelní andělé“ Zdeněk a jeho Zdenička vypravili na burácejících strojích? Dostane pan Nejedlý a jeho tým hvězdičku, nebo restauraci zavřou, jak se šéf obává?



Zdroj: Prima

Gabriela Straková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Ano, šéfe! – Restaurace Sedmé nebe, Plzeň:

Ano, šéfe! – Restaurace Sedmé nebe, Plzeň
Ano, šéfe! – Restaurace Sedmé nebe, Plzeň
Ano, šéfe! – Restaurace Sedmé nebe, Plzeň
Ano, šéfe! – Restaurace Sedmé nebe, Plzeň
Ano, šéfe! – Restaurace Sedmé nebe, Plzeň
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka