MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čtyři spoluobčané se odstěhovali do Keni. Jeli jsme se podívat!

23. 01. 2010 | Televizní tipy

Svět 2010 vám předvede záchranářskou misi světového významu: Čtyři spoluobčané se odstěhovali do Keni. Jeli jsme se podívat, jak se kriticky ohroženým českým bílým nosorožcům daří. Súdán (38), Suni (29), Nájin (20) a Fatu (9) doprovodil jejich ošetřovatel Pavel Petržílek, který si vzal do parády také keňské ošetřovatele. Díky němu začínají mluvit řečí, na kterou jsou nosorožci zvyklí.


Učit se ale musí i sami nosorožci. Třeba to, jak se pořádně napást. Ve výběhu v zoologické zahradě tráva totiž nerostla. Také si musejí zvyknout, že se nemají dotýkat elektrického hrazení. Pomáhají jim v tom obyčejné lepicí pásky rozvěšené po plotě. Ošetřovatelé tu mají také domácího mazlíčka. Jak jinak než nosorožce. Samičku jménem Nabur. Je jí rok a půl, je sirotek a zdejší ošetřovatelé se jí společně se strážci ujali. Chová se skoro jako pes. Leží kousek od svého pána a ráda s ním chodí na procházky.


nosorozciUž za pár měsíců se naši nosorožci budou moci po rezervaci procházet stejně volně jako jejich kolegové. A třeba na ně volná příroda zapůsobí tak silně, že se Súdánovi narodí nosorožčí holčička, která by se mohla jmenovat třeba Keňa… O reportáži vám víc řekne její autorka Silva Dymáková. Náš štáb se vrátil do lesní školky něco ověřit. Opravdu jsou děti v lese celoročně – i na sněhu a v mrazech? Kromě toho vám tři borci předvedou svoje parádní umění. Kouzelný bublifukář, nespoutaný městský cyklista a odvážný adrenalinový parašutista. Ten se pokusí trefit do díry – z výšky 300 metrů. Prostě, svět v kostce.


A to není zdaleka všechno ve Světě 2010! V neděli od 9.25 na Primě.


 

Zdroj: Prima


Zdeničkaa
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Čtyři spoluobčané se odstěhovali do Keni. Jeli jsme se podívat!:

Čtyři spoluobčané se odstěhovali do Keni. Jeli jsme se podívat!
Čtyři spoluobčané se odstěhovali do Keni. Jeli jsme se podívat!
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
v Keni bych jim asi nezavidela
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles