MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Eurosong 2009: Za ČR Gipsy.cz - Aven Romale

21. 03. 2009 | Televizní tipy

Českou republiku bude skupina Gipsy.cz reprezentovat v hudební soutěži Eurovision Song Contest 2009 s písní Aven Romale. Rozhodli o tom diváci ve svém sms hlasování. Jeho výsledek oznámila ČT v průběhu Noci s Andělem v sobotu 14. března. Píseň Aven Romale Gipsy.cz živě zahrají na vyhlášení cen Akademie populární hudby v sobotu 21. března na ČT1 od 20:00 hodin.

Hlasování diváků prostřednictvím sms o nominaci jedné z písní Gipsy.cz - Aven Romale a Do You Wanna - probíhalo od 1. do 14. března.

Česká televize se letos potřetí připojila k celosvětově oblíbené hudební soutěži Eurovision Song Contest 2009. Českou republiku bude reprezentovat skupina Gipsy.cz. ČT se rozhodla využít práva nominovat interpreta písně přímo a nevypisovat národní výběrové kolo. Na základě zkušeností z předchozích dvou ročníků byla vybrána skupina Gipsy.cz, protože v minulých  ročních měla výraznou podporu diváků.

Na letošním Eurosongu vystoupí Gipsy.cz v současné šestičlenné sestavě, kterou tvoří spolu s Radoslavem „Gipsy“ Bangou a Vojtou Lavičkou mladí talentovaní hudebníci, studenti či absolventi Konzervatoře Jaroslava Ježka. Za tři roky působení se stala kapela jedním z nejznámějších českých hudebních reprezentantů ve světě. Stála již na prestižních festivalových pódiích i v klubech v 15 zemích celého světa, od Glastonbury po Ljubljanu, od Lisabonu přes Kyjev až po Soul.
V čele kapely stojí romský rapper, hudebník a zpěvák Radoslav „Gipsy“ Banga, který se na hudební scéně pohybuje od svých třinácti let. Na housle hraje a zpívá spolutvůrce projektu Gipsy.cz Vojta Lavička.

Kapela vyniká svým energickým koncertním projevem, který koření notnou dávkou osobitého humoru a sebeironie. „Naše publikum je vnímavé, dobrosrdečné a radostné bez rozdílu odkud pochází. Jsme rádi všude tam, kde je muzika a lidi, kteří muziku milují a vědí, že bez ní je život na draka...“ říkají Gipsy.cz.

Mezinárodní hudební soutěže Eurovision Song Contest 2009 v Moskvě se účastní 43 zemí, po několikaleté pauze i Slovensko. Každá země vybere a přihlásí jednu soutěžní píseň, která soutěží spolu s ostatními o přízeň u přibližně 100 milionů diváků.
 

ČT odvysílá 12. května první ze dvou semifinálových kol, kterého se bude ČR účastnit, a to na programu ČT1 od 21:00 hod. Finále Eurovision Song Contest 2009 bude ČT vysílat 16. 5. na ČT1 od 21:00 hod. Druhé semifinálové kolo, v němž soutěží Slovensko, proběhne 14. 5.

ZDROJ: Česká televize

DanielkaZ
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !