MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Fotr na tripu 15. 11. 2023

15. 11. 2023 | Televizní tipy
Pepa Vrtal se se svým týmem vydal na výlet po Normanských ostrovech, Irsku, Skotsku, Walesu a také staré Anglii. Jel s dcerami Leontýnkou a Josefínkou a nově také posádku rozšířil pes Lumi. Sledujte od konce srpna dobrodružné cestování celé výpravy. Dívejte se 15. listopadu ve 21.25 na COOLu.

Na světě existují místa, kde ani lišky nedávají dobrou noc. Protože tam nebydlí. Pepovu výpravu zastihne skvělé počasí s teplotou kolem dvanácti stupňů. Na ostrovech se mluví gaelsky, prohlédneme si kamenné původní domy postavené z kamení a rašeliny, tkalcovské stavy, na kterých se tkal tvíd. Ten je totiž důležitou látkou na ostrově, kterou chrání zákon – a nosí ji královská rodina. Navíc sloužil jako platidlo. Autentické zážitky potkáváte na každém kroku. A kdy se sem dostala civilizace? V padesátých letech minulého století. A to ještě velmi zvolna.

Fotr na tripu 15. 11. 2023Další místo, na kterém se zastavíme, je Kalanish, je starší než Stonehange. Výprava bude chtít na místě získat transcendentní zážitek i nadpřirozené schopnosti. Takže se bude meditovat. Proč ale vzniklo právě tohle místo, nikdo neví. Napovědět mohou jen pověsti. Kalanish stojí již pět tisíc let. A snad ještě vydrží.

Zajímavostí je, že hřbitovy se nachází u pláží. Asi pozůstalí chtěli, aby měli mrtví výhled na moře. Pravdou je, že takový déšť nezažil ještě nikdo...

Pepa se vydá do největšího města této zapomenuté krajiny. A zjistí, že nafta na místě moc levná není. Natankuje, vysaje a vyrazí do bezkontaktní cukrárny. Nad dortem se Pepa svěří, že začíná toto místo mít rád. Kavárny se ale zavírají brzy. Žádné mejdany se nekonají.

Jak se pohybují mezi ostrovy? Trajekty, mosty… Co se stane, když se zruší přeprava s ohledem na počasí? Jak závěrečná cesta dopadne? Co bude parta na cestách dělat? A jak se dostanou na místo určení? Sledujte velké finále dobrodružné výpravy. Už ve středu se dozvíte, jak to funguje v jiných končinách. A bude na co se dívat. Tak to nepropásněte.

Stará dobrá Anglie, Normanské ostrovy, Irsko, Skotsko, Wales. Místa plná mytických postav, keltských pověr a přísloví i malých kamenných domečků, které své obyvatele chrání proti nepřízni počasí. To vše v podání neotřelého a protřelého cestovatele Pepy Vrtala a jeho dcer Leontýnky a Josefínky (plus nového člena posádky, psa Lumi) ve zbrusu nové sérii Fotra na tripu! 

Sledujte dobrodružné cestování celé výpravy. Dívejte se 15. 11. 2023 ve 21.25 na COOLu.



Zdroj, foto: Prima COOL
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Fotr na tripu 15. 11. 2023:

Fotr na tripu 15. 11. 2023
Fotr na tripu 15. 11. 2023
Fotr na tripu 15. 11. 2023
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !