8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak to bylo šéfe II. - 4. 11. 2022

4. 11. 2022 | Televizní tipy
Šéf je zpět. S pořadem, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe!. Poznejte osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů a spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Druhý díl už 4. listopadu ve 23.30 na Primě.

Na začátek něco vzpomínání. Kdo neměl před lety před restaurací sádrovou sochu obtloustlého kuchtíka, neměl úspěšný podnik. Alespoň to tak vypadalo. A Zdeňkovi se to fakt nelíbilo. „Tady má někdo kuchařskou mánii. Tohle je superhnusnej vstup, tohleto,“ rozčiloval se. Ale to není jediné. „Aby mě tu neproměnili na křečka, začínám se bát,“ zahlásil v restauraci jiné. A hned potom poslal parohy domů.

Jak to bylo šéfe II. - 4. 11. 2022Ale šup do současnosti. Restauraci Papilio vede Jan Knedla. Celou svou kariéru strávil v cizině. A najednou se ocitl tady. „Myslím si, že člověk na sobě musí nejdřív deset let pracovat pod vedením těch nejlepších v cizině a pak se vrátit a začít něco budovat. Bez zkušeností to nejde.“
Díky tomuto tvrzení dojde i na vzpomínku na Vladimíra Poštulku, foodkritika, který vždy tvrdil, že mladí se vrátí do Čech a postaví českou gastronomii do latě. Sice prý čekal, že to bude rychlejší proces, ale dočkal se a Jan Knedla je toho důkazem.

Kromě interiérů restaurací Zdeněk zavzpomíná i na to, jak se vařilo. A nebyla to žádná hitparáda. „Fantazie je na jídelních lístcích dost. Fantazie šéfa kuchyně, Babí vrch, stejk s omáčkou BBC… Co si pod tím představíte.“ Ale vařit se bude moderně. Tatarák ze sivena v pojetí Honzy. Nízký roštěnec s houbami a luxusní dezert, který rozhodně budete chtít ochutnat.

Jak to bylo v minulosti s dezerty? „Potkala se lenost s nabídkou produktů hotových. Předpřipravených. A jak se všichni snažili dělat hospodu bez personálu, tak šly na dračku.“ Ovšem chuť polotovarů je bezesporu diskutabilní. A Honza dodává: „Pro mě jde většinou v případě dezertu o obrovské zklamání…“ O tom, jak připravuje dezerty on, se můžete přesvědčit už v pátek.

Zdeněk se zase ujme pomocných prací a u toho bude vyprávět i o tom, co to znamená trpět provozní slepotou. A co to znamená nevnímat chyby. Taky dojde na debatu nad tím, proč si někdo nevzal Zdeňkovy rady k srdci. „Proč já musím takhle někam vlézt…,“ stěžoval si Zdeněk v minulosti během natáčení, když poprvé vstoupil na místo, které měl přesvědčit o nezbytnosti „jistých úprav“.

Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Druhý díl pořadu Jak to bylo, šéfe? už 4. 11. 2022 ve 23.30 na Primě.


Zdroj, foto: Prima

Vendula Flassig Vrablová
Chytrá Žena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak to bylo šéfe II. - 4. 11. 2022:

Jak to bylo šéfe II. - 4. 11. 2022
Jak to bylo šéfe II. - 4. 11. 2022
Jak to bylo šéfe II. - 4. 11. 2022
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !