Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na půdě - nový film pro všechny, kteří si rádi hrají

7. 03. 2009 | Televizní tipy

Premiéra: 5. března

Velký příběh, kde statečnost a přátelství je silnější než nástrahy zla, vypráví celovečerní kombinovaný animovaný film Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? Nový film z tvůrčí dílny režiséra, výtvarníka a animátora Jiřího Barty.

Po osmnácti letech se na českou filmovou scénu vrací tvůrce, jehož filmy Zaniklý svět rukavic či Krysař patří mezi skvosty světové animované tvorby. Ovšem poprvé se ve filmografii Jiřího Barty objevuje film, který není určen dospělému divákovi. Jde o klasický rodinný snímek zaměřený převážně na dětské publikum. Určitě ale zaujme i to dospělé, které jistě ocení vedle samotného příběhu i zcela originální výtvarné pojetí snímku a Bartův nezaměnitelný rukopis a styl animace.

Na půděNa půdě

Na půdě starého domu, v zaprášeném kufru, si zařídili útulný domov čtyři kamarádi: panenka Pomněnka, požitkářský a trochu líný medvídek Mucha, marioneta – dřevěný rytíř Krasoň a rtuťovitý plastelínový skřítek Šubrt. Jsou veselí a hraví a těší se na své každodenní hry a rituály.

Každý den u snídaně si vylosují, kdo má ten den narozeniny, oslavenci pak zahrají písničku a krásná Pomněnka mu upeče dort. Pomněnka pak své kamarády vypraví „do práce“. Mucha je výpravčím na nedalekém nádraží, Šubrt strojvedoucím a rytíř Krasoň jezdí denně vlakem do Dračí sluje, kde svádí lítý boj s nafukovacím Drakem.

Idylu jejich veselých her a hravých rituálů zničí vládce Říše Zla – pobronzovaná sádrová „Hlava“. Zalíbí se mu Pomněnka, a tak nařídí svým sluhům, aby ji unesli. Na záchranu Pomněnky se s komickým odhodláním vydají rytíř Krasoň a medvídek Mucha, kteří musí cestou do Říše Zla překonat spoustu nebezpečných nástrah a překážek (zdolat vysoké horstvo, projít začarovaným lesem, zachránit se z černé díry apod.) Šubrt, který se nedopatřením dostal až před dům, se snaží po římse vyšplhat zpátky na půdu, aby se přidal ke kamarádům.

Na pomoc jim přicházejí i další obyvatelé půdy v čele s chytrou myškou Sklodowskou, která zorganizuje velkou záchrannou akci. Ale podaří se jim Pomněnku zachránit? A až ji najdou, poznají ji vůbec?

Přijďte si vychutnat opravdu neopakovatelné rozuzlení spolu se svými dětmi a podpořte spolu s nimi chrabré a neohrožené zachránce na jejich nebezpečné výpravě!

„Myslím, že děti by si mohly oblíbit myšku Sklodowskou, která je rozhodná, šikovná, statečná a spolehlivá. Je to autorita a opora jako tatínek či maminka. Já osobně mám nejraději Mravence, který sice do příběhu moc nezasahuje, ale je to výrazná vedlejší postava s humorem a fantazií,“ říká Jiří Barta.

O filmu Na půdě

Režie: Jiří Barta

Stopáž: 90 minut

Ve filmu Na půdě hrají (tedy vlastně mluví): Lucie Pernetová, Boris Hybner, Vladimír Javorský, Ivan Trojan, Barbora Hrzánová, Naďa Konvalinková a další.

Na nový koprodukční film České televize Na půdě se můžete ve vašich kinech těšit už od 5. března!

                     Zdroj: Česká televize

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Na půdě - nový film pro všechny, kteří si rádi hrají:

Na půdě - nový film pro všechny, kteří si rádi hrají
Na půdě - nový film pro všechny, kteří si rádi hrají
Na půdě - nový film pro všechny, kteří si rádi hrají
Na půdě - nový film pro všechny, kteří si rádi hrají
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dobrý námet
Obrázek uživatelky
profil
milujem animované filmy, už sa teším až uvidím tento Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Myslím si, že se ten film bude moc líbit dětem i dospělím.Mě osobně zaujal.A asi se s neteří na něj vypravím.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles