Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

O tvůrci animovaného filmu Mary a Max

20. 07. 2009 | Televizní tipy

Dvě rozdílné povahy, dva rozdílné osudy a půlka světa spojuje tento animovaný příběh, který vypráví o přátelství dvou zcela odlišných lidí, kteří se znají jen prostřednictvím svých dopisů. Mary Daisy Dinkle, baculaté osmileté holčičky žijící na předměstí australského Melbourne a Maxe Horowitze, velmi obézního čtyřiačtyřicetiletého Žida žijícího v pulsujícím New Yorku, trpícího Aspergerovým syndromem.

Autor Adam Elliot: ,,Mary a Max je můj čtvrtý animovaný film, ve kterém jsem použil postavičky z plastelíny, a každý z těchto filmů objevoval život nějaké postavy. Až v tomto filmu se ale objevují hned dvě hlavní postavy. Beru ho jako takový můj třetí velký počin za posledních deset let.

S filmem „Mary a Max“ jsem si už, doufám, vytvořil jistý vizuální styl, ale snažil jsem se ho udělat trochu více dynamický tak, abych upoutal divákovu pozornost, protože film je delší než všechny mé předchozí práce. Mary a Max by měl ukázat, že každý bez rozdílu touží po určitém uznání a lásce.

O tvůrcích animovaného filmu Mary a MaxPostavu Maxe jsem psal podle mého dlouholetého přítele, který je z New Yorku, se kterým si píšeme již dlouhých dvacet let. Je to velmi zajímavý člověk a tento film byl bude takovou jeho poctou. On, stejně jako postava Maxe, trpí Aspergerovým syndromem a hlavně díky němu jsem zkoumáním této nemoci strávil plno času. Mým cílem ale není jen prosvětlit život těchto lidí, ale především odbourat různé předsudky, které lidi vůči takto postiženým lidem mají".

Zajímavosti o vzniku filmu
Mary a Max je animovaný 92 minutový film, jehož výroba od napsání scénáře až po postprodukci trvala 5 let a jde teprve o druhý podobný film vyrobený v Austrálii.

Adam Elliot,  je autorem námětu a film také režíroval. Působil také jako výtvarník a vytvořil všechny postavičky. Adama se nechal inspirovat fotografiemi newyorské fotografky Diane Arbus. Ve filmu je i jedna postava znázorňující právě Diane Arbus, která se objeví v jedné scéně, když krátce vykoukne z okna.

Adam také vlastnoručně napsal veškeré psané dokumenty do filmu jako jsou etikety k lahvím, jména ulic nebo dopisy mezi Mary a Maxem.

Celkem bylo vytvořeno 212 postav z několika polymerů, plastelíny i kovu   a většina z nich byla plně pohyblivá.

Do filmu se muselo vyrobit i 475 miniaturních rekvizit od ručně foukaných skleniček na víno až po plně funkční podvodní psací stroj (na něm pracoval jeden designér celých 9 týdnů).

Na 147 kostýmků bylo vyrobeno dvěmi kostýmními výtvarníky. Maryiny svatební šaty byly vyrobeny podle skutečných šatů princezny Diany. Ivyina kombinéza vznikla podle skutečné kombinézy matky fotografky Annie Liebowitz.

Pro výrobu bylo použito také 12 litrů (2400 lžiček) klasického lubrikantu známého ze sexshopů a člověk ze štábu, který pro něj chodil do lékárny se pokaždé velmi dlouho zdráhal.

 

Čtěte také: Premiéra filmu Mary a Max

Zdroj: Bioscop.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku O tvůrci animovaného filmu Mary a Max:

O tvůrci animovaného filmu Mary a Max
O tvůrci animovaného filmu Mary a Max
O tvůrci animovaného filmu Mary a Max
O tvůrci animovaného filmu Mary a Max
O tvůrci animovaného filmu Mary a Max
O tvůrci animovaného filmu Mary a Max
O tvůrci animovaného filmu Mary a Max
O tvůrci animovaného filmu Mary a Max
O tvůrci animovaného filmu Mary a Max
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
vypadá to jako velice integilentní filmSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles